SVETOMARTINSKA vina na ocjenjivanje u Kaptol

U sklopu poljoprivrednog sajma ‘Gudovec 2017.’ jučer (nedjelja, 2. travnja) su u sjedištu Općine Rovišće, radni sastanak održali predsjednici Udruga vinogradara, vinara, voćara i povrćara Općine Rovišće, Općine Kaptol i Općine Sveti Martin na Muri, Petar Rimac, Ferdinand Novak i Mladen Dobranić.

Tema susreta bila je održavanje 2. međužupanijskog ocjenjivanja vina koje će se održati u petak, 5. svibnja 2017. u Vijećnici Općine Kaptol.

Sva trojica predsjednika su se složila kako održavanje ocjenjivanja vina doprinosi širenju vinske kulture, a proširenje s Požeško-slavonske na Bjelovarsku-bilogorsku i Međimursku županiju tome daje novu dimenziju.

Predsjednici će vinare svojih udruga ali i sve druge u županijama pozvati da svoje uzorke pošalju na ocjenjivanje najkasnije do 29. travnja, s uplatom od 80 kuna za prvi uzorak, te po 50 kuna za svaki slijedeći uzorak. Potrebno je poslati 4 boce od svake sorte ili vrste vina, a informacije i prijave međimurski vinari mogu obaviti kod Mladena Dobranića u Brezovcu (098 8940 1155) ili sjedištu Općine Sveti Martin na Muri.

Vina će ocjenjivati vrhunski stručnjaci i priznati vinari. Svečano proglašenje rezultata biti će u subotu 20. svibnja 2017. u hotelu ‘Slanvin’ u Kaptolu. Mladen Dobranić kaže kako će vinari njegove udruge sigurno svoja vina poslati na ocjenjivanje, jer do sadašnja ocjenjivanja su pokazala kako su njihova vina uistinu kvalitetna (Goričanec, Perčić, Herceg, Vršić, Šardi…). Jučerašnji susret završen je druženjem svih sudionika uz bjelovarsko-bilogorske delicije i odličnih bijelih i crvenih vina.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije