VIDEO I FOTO U subotu premijera predstave ‘Črna mati zemla’

Skoro tri godine nakon što je roman ‘Črna mati zemla’ Međimurca Kristiana Novaka osvojio književnu nagradu tportala za najbolji roman godine publika će ga 1. travnja moći vidjeti i na kazališnim daskama.

Premijera će se održati u zagrebačkom ZKM-u u subotu s početkom u 20 sati.

Predstavu režira Dora Ruždjak Podolski, a dramatizaciju i dramaturgiju novog kazališnog komada potpisuje Tomislav Zajec.

U kazališnoj adaptaciji Novakove knjige u glavnoj ulozi će se naći 27-godišnji Adrian Pezdirc, a u ostalim su ulogama Mia Biondić, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Urša Raukar, Dado Ćosić, Zoran Čubrilo, Suzana Nikolić i dr.

Kroz priču o užasima koji potresaju malo međimursko selo u vremenu oko raspada bivše države, ZKM-ova se predstava fokusira na potresnu ispovijest dječaka uhvaćenog u mrežubijesa, krivnje i samoće.

Naime, Novakov roman ‘Črna mati zemla’ priča je o uspješnom mladom piscu Matiji Dolenčecu koji stvaralačku i ljubavnu blokadu pokušava otkloniti dosežući vlastitu, do amnezije potisnutu priču, onu koju je kompenzirao izmišljanjem svih drugih priča.

Redateljica Dora Ruždjak Podolski otkrila je nedavno za tportal kako je i Novak jednim dijelom sudjelovao u dramatizaciji svoje knjige.

Donosimo trailer za ovu predstavu:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije