CENTAR ‘dr. Rudolf Steiner’: Posjete, literarna večer i nadolazeći događaji

Posjet glavnog managera IFOAM ‘Organic Academy’

Centar dr. Rudolfa Steinera u nedjelju 26. ožujka, 2017. godine posjetio je g. Konrad Hauptfleisch uz pratnju gđe. Jelene Petrov iz razvojne agencije RERA Split
Konrad Hauptfleisch je glavni manager IFOAM Organic Academy, edukacijskog dijela svjetske organizacije za širenje i potporu organskoj i ekološkoj poljoprivredi IFOAM Organics International.

Rođen je, odrastao i školovao se u Johanesburgu u Južnoafričkoj Republici, gdje je između ostalog, radio i kao waldorfski pedagog u jednoj osnovnoj waldofskoj školi.

Nakon edukacije u programu IFOAM, sudjeluje u stvaranju svjetske organizacije za podršku ekološkoj poljoprivredi IFOAM Organics International. Nakon višegodišnjeg rada na programima IFOAM u Africi, Aziji i Južnoj Americi, od 2012. godine djeluje u Europi, a sjedište njegove IFOAM Organic Academy je u Bonnu u Njemačkoj (IFOAM Academy: http://www.ifoam.org/en/what-we-do/ifoam-academy).

IFOAM Organic Academy provodi Leadership Course Organic (OLC), međunarodni tečaj za razvoj rukovođenja u organskom sektoru, a autor navedenog tečaja je g. Konrad Hauptfleisch.

OLC je uspješno implementiran u Južnoj Aziji (2012, ’13 i ’14), u Europa 3 puta od 2013. do 2015. godine, u Latinskoj Americi, te Istočnoj i jugoistočnoj Aziji. OLC je do danas osposobio više od 140 managera u organskoj poljoprivredi, od kojih su mnogi već postigli zapažene rezultate u tom sektoru.

Osim OLC, Konrad Hauptfleisch je također razvio i pokrenuo tečajeve za obuku za potrebe djelatnika poljoprivredne savjetodavne službe u Južnoj Koreji, kao i za male poljoprivrednike u Africi i Aziji. IFOAM Organic Academy se fokusira na participativno učenje i izgradnju kapaciteta (IFOAM Programi: http://www.ifoam.org/en/what-we-do/programs).

Konrad Hauptfleisch je diljem svijeta uspješno implementirao razne razvojne projekte IFOAM u razdoblju od 2013. do 2015. Taj posao uključuje ukupan nadzor osoblja, razvoj projekata, upravljanje projektima, terenski rad i provedbu, a trenutno nadgleda i vodi projekte u Europi, Africi i Aziji.

Misija IFOAM je vođenje, ujedinjavanje i pomaganje ekološkom pokretu u njegovoj punoj različitosti. Cilj IFOAM je usvajanje ekoloških, socijalnih i ekonomskih sustava koji se temelje na načelima ekološke poljoprivrede.

Kao predvodnik organskog pokreta u svijetu, IFOAM provodi volju širokog spektra svojih članova – od udruga poljoprivrednika do multinacionalnih certifikacijskih tijela, čime nastoji osigurati vjerodostojnost i dugovječnost ekološke poljoprivrede kao sredstvo ekološke, ekonomske i društvene održivosti.

Centar dr. Rudolfa Steinera počešćen je ovom posjetom, te nastavlja započete razgovore o zajedničkoj suradnji sa IFOAM organizacijom o budućim projektima koji bi doprinijeli razvoju našeg područja u smjeru ekološke i biodinamičke poljoprivrede.

Održan II. ‘Kaj mi je v srcu?’ – literarna večer sa mladim pjesnicima

Centar dr. Rudolfa Steinera u suradnji sa udrugom Pjesma Općine Donji Kraljevec i ove godine organizirali su literarnu večer sa mladim pjesnicima koja se održala u petak 24. ožujka 2017. godine.

Sa svojim autorskim pjesmama publici su se predstavili učenici osnovnih škola Donji Kraljevec, Sveta Marija, Goričan i Hodošan. Uz učenike publika je imala priliku čuti i pjesme nekih od članica udruge Pjesma. Potaknuta je inicijativa da se ova manifestacija proširi i na ostale škole kojima je Kaj u srcu.


Članovi Učeničke zadruge Lafra posjetili su Centar dr. Rudolfa Steinera

Prvi dan proljeća, 21. ožujka, članovi Cvjećarsko-vrtlarske i sekcije Mali čuvari prirode i baštine Učeničke zadruge Lafra iskoristili su za posjet Centru dr. Rudolfa Steinera u Donjem Kraljevcu.

Bila je to prilika da, u radionici s ciljem upoznavanja suživota sunca, zemlje i čovjeka, slave proljeće kao buđenje života.

Djelatnice Centra prikazale su im važnost brige kojom čovjek može pomagati zemlji da živi kako bi mu ona vratila dajući mu zdravu hranu kao osnovu zdravog života. Suživot sunca, žive zemlje i čovjeka osnova je jednog od područja koja nam je velikan rođen na području našeg zavičaja, dr. Rudolf Steiner ostavio u nasljeđe.

Kompostiranje, hotel za kukce, proizvodi kojima možemo sačuvati plodove zemlje za preživljavanje u manje darežljivim dijelovima godine, neke su od mnogih tema o kojima su učenici razmijenili informacije sa svojim domaćicama.

Dogovoreni je ponovni posjet na jednu od kreativnih radionica.

Nadolazeći događaji

Utorak 18. travnja 2017. godine – iskapanje 750 rogova Pripravka 500.

Cijena radionice 120 kuna. Mole se zainteresirani da se jave jer su mjesta ograničena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije