FOTO Svečanost zdravlja – Dan narcisa za žene oboljele od raka

>> Dan narcisa u Čakovcu (Subota, 25.3.2017.)

Mjesec ožujak posvećen je prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke. Tim povodom su ove subote diljem Međimurske županije članice kluba Nova nada i njihovi podupiratelji proveli su humanitarnu akciju Dan narcisa s ciljem da potaknu žene da vode brigu o sebi i svom zdravlju te da se redovito odazivaju na mamografske preglede koji jamče da se bolest rano otkrije i pravodobno liječi.

– Pravodobnim otkrivanjem postotak izlječenja bolesti penje se na devedeset posto. Kako prevencije kod raka dojke nema, važan je samo pregled te nacionalni program koji je usmjereni na najrizičniju skupinu, žene između 50 i 69 godina starosti,istaknuo je predsjednik Županijske lige dr. med. Hussein Saghir.

Ove godine novac sakupljen od prodaje cvijeća i ukrasnih predmeta koristit će za rehabilitaciju oboljelih žena i članica klubova unutar Lige kako bi njihov povratak u normalan život bio što uspješniji i kvalitetniji.

Za ovu prigodu u opticaju je bilo 27.600 komada narcisa. U ime Kluba žena liječenih na dojci ‘Nova nada’ predsjednica Jasenka Štefić je poručila svim ženama neka redovito odlaze na mamografiju, ali je izrazila i ponos što Međimurke vode redovitu brigu o zdravlju i svojim dojkama.

Tome u prilog govori i podatak da je odaziv na Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke upravo u Međimurju u postotku najveći u odnosu na druge dijelove Hrvatske. Klub kojim ona presjeda trenutno broji 70-tak članica koje su posebno aktivne preko edukativnih radionica, ali i radionica rukotvorsta čije su predmete danas izložili na prodajnom mjestu na čakovečkom Trgu Republike.

Događaj su došli poduprijeti brojni zdravstveni djelatnici, a i oni nezaobilazni – političari, oni s razine Međimurske županije i Grada Čakovca.

Irena Šestak, tajnica Lige protiv raka Čakovec rezimirala je humanitarnu akciju: ‘Povodom obilježavanja Dana narcisa prikupljeno je ukupno 51 490 kn. Liga je kupila 27 600 komada cvjetova narcisa koji su plaćeni 16 560 kn. Zahvaljujemo svima koji su se uključili u našu akciju te na taj način podržali naš rad!’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije