FOTO Pribislavec dobio prekrasan drvored i klupice za odmor

Eko zona Pribislavec je počela sa svojim aktivnostima. U Pribislavcu, na relaciji od auto škole pa do mosta, zasađeno je trideset i četiri sadnica ‘D.Catalpe’. U sadnji im se pridružila Podružnica umirovljenika Pribislavec uz podršku Općine Pribislavec na čelu s načelnicom Višnjom Ivačić.

Prekrasan novozasađeni drvored nalazi se na ulasku u Pribislavec sa zapadne strane Čakovca i proteže se sve do mosta i spaja s Čakovečkim drvoredom. Radi se o vrsti drveta Catalpe, koje je vrlo dekorativno listopadno manje drvo koje može narasti do oko 4 metara visine.

Karakteristika ovog kultivara je pravilna okruglasta krošnja koja može doseći 3 metara širine. Listovi su prilično veliki (20 cm) i srcolikog su oblika. Lišće je svijetlo zelene boje, a u jesen se mijenja u žutu.

Cvijet i plod nemaju estesku važnost kod ovog kultivara jer vrlo rijetko cvate i formira plod. Ne razvija površinsko i jako korijenje, sporog je rasta i može doseći starost i do 60 godina. Zanimljivost kod Catalpe su njezini ljekoviti listovi koji djeluju odbojno na insekte, a posebno na komarce.

Osim toga. uz biciklističku stazu postavljne su i klupice za odmor. Vrlo je lijepo u ove proljetne dane biciklom ili pješice proći kroz Pribislavec i malo predahnuti na klupicama i uživati u prirodi. Velika pohvala svima koji su se uključili u ovu hvalevrijednu akciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije