ONI SU BUDUĆNOST KOTORIBE Sto tisuća kuna za stipendije

U ovoj akademskoj godini Općina Kotoriba stipendirat će 18 studenata, dok će njih sedam dobiti jednokratne novčane potpore u iznosu od 2.500 kuna.

Stipendije se odobravaju za jednu akademsku godinu, odnosno 10 mjeseci studija, a mjesečni iznos je 300 kuna za studij na području Međimurske županije i susjednih županija te 500 kuna za studij u ostalim gradovima.

U subotu, 18. ožujka načelnik Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki u općinskoj vijećnici primili su studente kako bi s njima potpisali ugovore o stipendiranju.

Načelnik Grgec poželio im je da ostvare svoje ciljeve te da završe fakultete. – Budite ponos svojih roditelja i Općine. Raduje nas što vam Općina na ovaj način može pomoći u školovanju. Želja mi je da danas-sutra stanete na noge i nakon faksa pronađete posao i ostanete živjeti u Kotoribi – poručio im je Grgec.

Napomenuo je kako je jedini kriterij za dobivanje stipendije bio prihod kućanstva do 10 tisuća kuna, što će se, prema njegovim riječima, uskoro promijeniti kako bi svi ostvarili to pravo. Uvjet će biti samo da su redoviti studenti.

Briga o mladima i ulaganje u njihovo obrazovanje jedna je od važnijih općinskih prioriteta. U prilog tome ide i podatak da su se članovi Općinskog vijeća odrekli naknada za prisustvovanje sjednicama s ciljem da se taj novac preusmjeri u fond za stipendije.

Stipendisti Općine Kotoriba su: Ivan Jakupak, Ivan Jambrešić, Anja i Lana Vidović, Renata Seličanec, Iva Dolenčić, Valentina Hertelendi, Glorija Nađ, Saša i Ines Smrk, Sara Spahija, Vitomir Zvošec, Karlo Radmanić, Ela Valpatić, Tanja Rodek, Gabrijela Sabol, Sara Fundak i Sanja Siladi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije