FOTO Donosimo fotke s probe predstave ‘Črna mati zemla’ u ZKM-u

Skoro tri godine nakon što je roman ‘Črna mati zemla’ Međimurca Kristiana Novaka osvojio književnu nagradu tportala za najbolji roman godine publika će ga uskoro moći vidjeti i na kazališnim daskama.

Predstavu režira Dora Ruždjak Podolski, a dramatizaciju i dramaturgiju novog kazališnog komada potpisuje Tomislav Zajec. Posljednje pripreme za premijeru 1. travnja u ZKM-u bliže se kraju, a u petak, 17. travnja na istom mjestu održat će se i tribina o istoimenoj knjizi čije je drugo izdanje objavio nakladnik OceanMore, piše tportal.

U kazališnoj adaptaciji Novakove knjige u glavnoj ulozi će se naći 27-godišnji Adrian Pezdirc, a u ostalim su ulogama Mia Biondić, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Urša Raukar, Dado Ćosić, Zoran Čubrilo, Suzana Nikolić i dr.

Kroz priču o užasima koji potresaju malo međimursko selo u vremenu oko raspada bivše države, ZKM-ova se predstava fokusira na potresnu ispovijest dječaka uhvaćenog u mrežu bijesa, krivnje i samoće.

Naime, Novakov roman ‘Črna mati zemla’ priča je o uspješnom mladom piscu Matiji Dolenčecu koji stvaralačku i ljubavnu blokadu pokušava otkloniti dosežući vlastitu, do amnezije potisnutu priču, onu koju je kompenzirao izmišljanjem svih drugih priča.

Redateljica Dora Ruždjak Podolski otkrila je nedavno za tportal kako je i Novak jednim dijelom sudjelovao u dramatizaciji svoje knjige.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije