MAŠA HRUSTEK SOBOČAN imenovana ravnateljicom Muzeja Međimurja

Skupština Međimurske županije donijela je odluku o imenovanju nove ravnateljice Muzeja Međimurja. Tu će funkciji obnašati Maša Hrustek Sobočan, viša kustosica zbirki kulturno-povijesnog odjela u Muzeju.

>>> Maša Hrustek Sobočan – povjesničarka koja povijest unosi u 21. stoljeće

Ova netipična diplomirana povjesničarka umjetnosti i profesorica povijesti umjetnosti te ruskog jezika i književnosti, u slobodno vrijeme obožava voziti motore, čitati ruske klasike i provoditi vrijeme sa svojom djecom, koju smatra svojim najvećim ponosom.

Osim što radi na svom doktorskom studiju, pronalazi i vremena za uzgoj borovnica i paulovnija sa suprugom. U svemu tome neiscrpna su joj inspiracija ljubav prema povijesti umjetnosti, prirodi, obitelji i životu općenito.

Kako ju je od malih nogu privlačila umjetnost, Maša je nakon završene osnovne škole u Čakovcu upisala Srednju školu primijenjene umjetnosti u Zagrebu, a odabir smjera studija sam se nametnuo. Ipak, ono što najviše voli svakako je povijest umjetnosti.

Kako sama kaže, imala je sreću što je vrlo brzo nakon diplome pronašla posao u struci te je postala kustosica Muzeja Međmurja. Tijekom svog desetogodišnjeg rada u Muzeju Maša je organizirala brojne izložbe i radionice kojima je na što zanimljiviji način nastojala prezentirati posjetiteljima međimurske legende, mitove, povijesne ličnosti, povijest, umjetnost, umjetnike te općenito kulturnu baštinu Međimurja.

Smatra kako je djetinjstvo najbolje vrijeme za stvaranje ljubavi prema vlastitoj baštini i povijesti svog rodnog kraja.

Trud koji ona njezin tim ulažu u promicanje povijesti i kulture svakako posljednjih godina doprinosi i sve većoj popularizaciji Čakovca kao vrela raznih kulturnih događanja, manifestacija, glazbe i okupljanja umjetnika. Kako kaže sama Maša, sve to ne bi bilo moguće da Međimurje nije prepuno energičnim ljudima koji su spremni sve svoje ideje provesti u djelo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije