ISTA EKIPA i dalje vodi Hrvatsko kulturno društvo Pomurje

HKD Pomurje je 11. ožujka 2017. održalo 13. redovnu godišnju skupštinu u hotelu Lipa u Lendavi, a ujedno su tako obilježili međunarodni dan žena.

Izvještaje su iznijeli predsjednik, blagajnik, nadzorni odbor, inventurna i disciplinska komisija te voditelji tamburaške, folklorne, novinarske i knjižničarske sekcije, sekcija alternativa, sekcija ručnih radova i sekcija mladih.

Nakon iznošenja izvještaja rada za proteklu godinu odvijali su se izbori za organe društva. U sportskom žargonu “ekipu koja dobro igra ne treba mijenjati” tako da su na vodstvu HKD Pomurja uz manje korekcije, ostali i dalje isti članovi.

U protekloj godini su izveli četiri manja projekta događanja i radionica. Odobren im je projekt Državnog ureda za Hrvate izvan RH- škola folklora čime su riješili financiranje folklorne i tamburaške sekcije.

Neki od izdvojenih aktivnosti za 2017. godinu u društvu su: organiziranje sekcije mladih HKD Pomurje koji unose svježe ideje i aktivnosti u rad duštva, uključivanje u program javnih radova i zaposlenje javnog radnika, osnivanje projektnog ureda HKD Pomurje te izvedba projekta ‘USTVARJAM ZA ZAGON KULTURNIK’ na koji su se prijavili preko javnog raspisa Ministarstva za kulturu Slovenije i na osnovu kojega su zaposlili jednog člana društva i dobili sredstva za izvođenje radionica i pokrivanje svih troškova izvedbe projekta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije