FOTO Vatrogasci Donje Dubrave izabrali novo čelništvo društva

U nedjelju je u školskoj sportskoj dvorani održana 129. godišnja izborna skupština DVD Donja Dubrava. U izbornom dijelu skupštine, uz neke manje izmjene, čelništvo će ostati isto.

Predsjednik će biti Zlatko Ljubek, a njegov zamjenik Nenad Vučenik. Tajnik će biti Tihomir Đurnić, njegov će zamjenik biti Zvijezdan Haramija. Zapovjednik je Vladimir Žinić, njegov zamjenik Mario Lisjak (Admir Šurjak). Branko Brljak je blagajnik, a zastupnik društva u VZMŽ će biti Vinko Čituš.

Uz njih su u Upravni odbor DVD ušli: Željko Kovač, Josip Čituš, Dejan Klarić, Damir Šafar, Franjo Bogomolec, Vinko Čituš i Đuro Hrašćanec. Izabran je 3-člani NO i 9-člano Zapovjedništvo.

O radu društva u 2016. godini govorio je tajnik Tihomir Đurnić. Istaknuo je kako imaju preko 80 članova. Tridesetak ih je najmlađih, a imaju i vatrogasne veterane. Svi su raspolažu različitom kvalifikacijskom strukturom i različitim činovima, spremni da u svakom trenutku mogu sačuvati ljude i imovinu na svojem području, ali ako zatreba i onima u bližoj i daljnjoj okolici.

Vode primjerenu skrb o svojim objektima pa su tako lani, radi uštede na grijanju, postavili termoizolaciju na stropu garaže za kombi vozilo te zamijenili drvenu stolariju plastičnom. S istim ciljem ugradili su na svim garažama rolo-izolacijska vrata na električni pogon. Napravili su i metalne police za vatrogasnu opremu u garaži br. 2 kao i dva metalna postolja za VMŠ.

Na svim su prozorima postavili žaluzine, a obnovili su i fasadu na cijelom Vatrogasnom domu. Uza sve to obnovili su i dotrajalu vatrogasnu opremu. Sve ovo je najvećim dijelom napravljeno dobrovoljnim radom članova koji su na to utrošili više od 150 sati dobrovoljnog rada, tako da su financijska sredstva trošena samo na materijal.

– Sve ovo nabrojeno koštalo oko 50.000 kuna, a ako znamo da nam je općinska dotacija za prošlu godinu iznosila 30.000 kuna, svakome mora biti jasno koliko smo štedljivo trošili sredstva te da nije bilo dotacija naših mještana, naše bi društvo moglo samo održavati “hladni pogon” – dodao je tajnik.

Pobrojavši sijaset ostalih aktivnosti Đurnić je na kraju s tugom rekao: – Nažalost, i ove smo godine izgubili jednog našeg člana. Napustio nas je Nikola Grošanić koji je punih 46 godina bio član našeg društva od kojih 10 godina predsjednik za čijeg mandata je sagrađen Vatrogasni dom.

Pobrojavši opremu s kojom raspolažu rekao je kako su je u odnosu na lani znatno povećali, a što jamči sigurnost ljudi i njihove imovine na općinskome i širem području. – Prošle smo godine imali 14 intervencija – 6 tehničke naravi ispumpavanje vode iz bunara, podruma i iz cijevi za pumpu te uklanjanje srušenog stabla s prometnice i 8 požara, 4 otvorenog prostora, 2 požara dimnjaka, 1 požar bala slame i 1 požar automobila – istaknuo je zapovjednik Vladimir Žinić.

Spomenicu za 10 godina rada u DVD-u primio je Miroslav Harča, za 20 godina Robert Balent, Ivan Mikulan i Josip Kolarić. Statua za Najvatrogasca u 2016. godini pripala je Vinku Čitušu. Pisane zahvalnice za pomoć društvu su dobili Zlatko Bali i Đuro Pačandi, a uvjerenja za završena školovanja: Vladimir Žinić, Branko Brljak, Zvijezdan Haramija, Tihomir Đurnić, Franjo Čituš i Miroslav Harča.

Uz predstavnike susjednih DVD-a i mjesnih udruga, Općinu Donja Dubrava je predstavljao načelnik Dražen Miser, a od vatrogasnih dužnosnika tu su bili Andreas Lisjak, dopredsjednik VZMŽ-e i predsjednik VZPO Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec, Sveta Marija, Stanko Vugrinčić, njen zapovjednik i Mladen Kanižaj, županijski vatrogasni zapovjednik. Klub vatrogasnih veterana VZMŽ-e na skupštini je zastupao njegov dopredsjednik Gabrijel Friščić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije