FOTO Učinili smo Mursko Središće aktivnijim, sretnijim i zdravijim mjestom!

>> Aktivna Hrvatska u Murskom Središću (Subota,11.3.2017.)

Nacionalni, sportsko-edukativni projekt Aktivna Hrvatska održao se u subotu nakon Požege i u Murskom Središću. Trening je održan u Sportskoj dvorani Mursko Središće pod vodstvom stručnog trenerskog tima s kineziološkog fakulteta u Zagrebu na čelu s Ivanom Antunovićem.

Program je vodila Renata Sopek, a vježbačima se na treningu pridružio između ostalih i gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak. Uz gradonačelnika vježbalo je više od 200-tinjak ljudi, što je do sada najveći dvoranski trening održan u ovih pet godina postojanja projekta, kažu.

Gradonačelnik Srpak bio je zadovoljan odazivom ljudi i rekao: – Aktivna Hrvatska došla je u aktivan, odgovoran i zdrav grad.

Uz sam trening, stručnjaci iz područja kineziologije, nutricionizma i medicine održali su kratka predavanja o važnosti tjelesne aktivnosti, pravilne prehrane i brige o vlastitom zdravlju.

Olimpijski pobjednik, vaterpolist Frano Vićan je u svojoj izjavi naglasio kako se nadaju da će projektom privući što više mlade, pogotovo djece, na aktivnost i bavljenje sportom u hrvatskoj, jer je sport vrlo bitno zbog razvoja i zdravlja te zbog socijalizacije.

Izgleda da su u Međimurju mladi vrlo svjesni toga jer je puno vježbača bilo mlađe generacije, što smo saznali i u razgovoru s njima.

– Svjesna sam važnosti tjelesne aktivnosti te koliko ona utječe na zdravlje i kvalitetu života. Od nedavno se aktivno bavim sportom i mislim da bismo svi morali izdvojiti više vremena za sebe, biti više tjelesno aktivni i pravilnije se hraniti.

Tako ćemo postići da budemo fit, a što je još važnije- zdravi. Projekt je vrlo dobar, pokretač aktivnosti u Hrvatskoj, samo šteta što ne traje duže i u svim gradovima pa da stvarno bude uključena cijela Hrvatska te da svi čuju dobre savjete od stručnih ljudi, rekla je Lucija Pergar, jedna od sudionica treninga.

Trening je dobro ‘namučio’ sve vježbače koji su nakon treninga za svoj uloženi trud dobili poklon paket.

Nacionalni projekt Aktivna Hrvatska nastao je kao odgovor na crne statistike koje pokazuju kako se Hrvati sve manje kreću, bave sportom i rekreacijom te postajemo sve nezdravija nacija. Projektom u 2017. godini, svojim edukacijama i primjerom, žele pokazali važnost tjelovježbe i pravilne prehrane kako bi ostvariti svoj cilj – stvoriti zdraviju Hrvatsku.

Petu godinu zaredom, treninzi su organizirani diljem Hrvatske, redom – Požega, Mursko Središće, Rovinj, Vodice, Dubrovnik, Zadar i Zagreb. Projekt se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović i uz podršku Središnjeg državnog ureda za šport.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije