OD ŠTRIGOVE DO KOTORIBE Brojne aktivnosti Mobilnog centra policije

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske u suradnji s policijskim postajama, tijekom veljače 2017. korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, održali su 10 informativnih punktova s ciljem provođenja raznih preventivnih aktivnosti.

Policijska postaja Čakovec

U noći sa 4. na 5. veljače u Čakovcu, kod ugostiteljskog objekta “Diskač” i u noći s 18. na 19. veljače kod ugostiteljskih objekata “Paladin” i “Shakespeare”, policijski službenici proveli su aktivnosti iz preventivne akcije “Ispravno odluči”. Posjetiteljima ugostiteljskih objekta skrenuta je pozornost na opasnost i posljedice konzumacije alkohola te upravljanja motornim vozilom pod utjecajem opojnih sredstava, uz što im je podijeljen informativni materijal.

U četvrtak, 16. veljače u Osnovnoj školi Strahoninec povodom obilježavanja Dana sigurnijeg Interneta, za učenike petih razreda održano je edukativno predavanje na temu “Opasnosti i dobre strane Interneta”. Istog dana, za učenike sedmih razreda povodom obilježavanja Dana ružičastih majica održano jeedukativno predavanje na temu “Nasilje među djecom”.

Policijska postaja Prelog

U subotu, 25. veljače u Kotoribi, u ponedjeljak, 27. veljače u Donjem Kraljevcu te u utorak, 28. veljače u Domašincu, policijski službenici Policijske postaje Prelog građanima su prezentirali aktivnosti iz preventivnog projekta “Zajedno do veće sigurnosti”, kojom prilikom su posjetiteljima pruženi osnovni savjeti o potrebi poduzimanja samozaštitnih mjera, kako ne bi postali žrtve imovinskih delikata.

Također, upoznati su s aktivnostima nacionalne preventivne akcije “Zajedno”, koja je usmjerena na smanjenje svih oblika trgovanja ljudima. Uz edukaciju građani su popunjavali informativno-edukativni upitnik te im je dijeljen letak “Zajedno”, koji sadrži korisne informacije i savjete kako prepoznati različite oblike trgovanja ljudima i kako se zaštititi.

Policijska postaja Mursko Središće

U utorak, 14. veljače u Murskom Središću, uoči Dana sigurnijeg Interneta, policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće održali su preventivnu akciju s ciljem promicanja sigurnije i odgovornije upotrebe online tehnologije i mobilnih uređaja, posebice među djecom i mladima.

Tijekom akcije građani su upozoreni na potrebu pravodobne reakcije na sve negativne pojave na Internetu. Sugerirano im je da budu “korisni promatrači” te da svakako pruže potporu svojoj djeci, kako bi se uspješno suprotstavila cyber-nasilju, uz potrebu prijavljivanja neprimjerenog ili zabranjenog sadržaja, a koji im gotovo svakodnevno dostupan na Internetu.

Policijska postaja Štrigova

U četvrtak, 23. veljače u Štrigovi policijski službenici Policijske postaje Štrigova proveli su preventivne aktivnosti iz nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija”.
Građanima su pruženi osnovni savjeti o zakonskoj regulativi legalizacije oružja te su upoznati s mogućnošću dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih.

Cilj akcije je senzibilizacija građana na sve opasanosti oružja i minsko-eksplozivnih sredstava s tendencijom njihove predaje. Tijekom akcije građani su dragovoljno predali: 33 komada nerasprskavajućeg streljiva i šest stabilizatora tromblonske mine.

Postaja prometne policije Čakovec

U srijedu, 8. veljače i utorak, 21. veljače u Domašincu i Maloj Subotici, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec provodili su preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima, vozačima bicikala, mopeda i motocikala, kao i najugroženijim sudionicima u prometu, a posebno prema starijim osobama i djeci školskog uzrasta.

Zainteresiranim građanima podijeljeni su promidžbeni materijali uz pružanje korisnih informacija o pravilnom kretanju prometnicama. Savjetovani su kako da sigurno i pravilno koriste zaštitne kacige, reflektirajuće prsluke, odnosno reflektirajuću biciklističku odjeću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije