LOV NA PASTRVE Od 1. ožujka počela sezona ribolova u drenažnom jarku

Lovostaj potočne pastrve završio je 28. veljače što znači da je od 1. ožujka počela sezona ribolova na pastrve u drenažnom jarku od Svete Marije prema Oporovcu. Na žalost, šteta nastala na pastrvama u jarku je ogromna, neprocjenjiva.

– Nestalo je (pojedeno), po našem sudu najmanje 5 tisuća kilograma pastrva, potočnih i kalifornijskih, nestalo je i nešto ostale ribe koja je bila u jarku. Ovo se dešava u zimi za vrijeme velikih hladnoća, zamrznu se jezera u Mađarskoj i svi kormorani odande dođu na naše tekućice, plus kormorani koji stalno borave u predjelima Drave, štete su očekivane i velike.

Kormoran, vranac veliki, bilo je i malih, moglo ih se u jutarnjim satima vidjeti i do 300 komada, zaštićena je ptica, radi štete na ribljem fondu, naročito na ribama koje su strogo zaštićene i rijetke, pobrojane su u crvenoj knjizi. Nitko u vezi toga ne reagira ni nositelj gospodarenja u zoni Međimurje nije iskazao interes za pisanje zapisnika o štetama.

Pastrva u drenažnom jarku skoro da i nema, naročito malih do 20 centimetara. Većih nešto ima, ali su jako plahe i rijetke. Nadamo se da se dio pastrva uspio izmrijestiti pa će tokom godine biti nešto mlađa – kaže predsjednik Klena Antun Kedmenec.

Sportsko ribolovni klub Klen iz Svete Marije je svake godine organizirao početak sezone ribolova na pastrve, tako će biti i u subotu i nedjelju, 3. i 4. ožujka. Ribički dom će biti otvoren ujutro od 7 sati pa do podneva, u subotu i poslijepodne.

Prodavat će se godišnje i dnevne dozvole i članske iskaznice. Zainteresirani mogu doći u ribički dom i odmoriti se u njemu. Poribljavanje drenažnog jarka planirano je za održavanje natjecanja Međimurske pastrve – Alpe Adria, koje će biti na Veliku subotu, uz uskrsne blagdane.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije