BUKOVEC miriše i živi sa zvončićem ili drijemovcem

Općina Selnica u petak 3. ožujka 2017. s početkom u 18,30 sati u selničkom Društvenom domu – Stara škola, priređuje program obilježavanja ‘Godinu zvončića‘ koju je proglasilo selničko Općinsko vijeće.

Na priredbi će se govoriti o staništu zvončića koje je najveće u Bukovcu, podijeliti će se prigodni plakat i brošura, predstaviti suvenir ‘Selnčki zvončić’, te uručiti nagrade školskoj djeci koja su sudjelovala u natječaju pod nazivom ‘Zvončić-vjesnik proljeća’.

Očekuju se nagovori ljudi koji sudjeluju na ovom projektu, a o njegovom osnovnom cilju, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević kaže: ‘Premda na području naše općine ne postoje službeno zaštićena područja prirode, mi smo prepoznali vrijedne mikro lokalitete koji zaslužuju očuvanje i ljudsku pozornost.

‘Godinom zvončića’ želimo osvijestiti lokalno stanovništvo kako je njihova uloga vrlo važna u očuvanju prirodnih vrijednosti i potaknuti nove generacije na njegovanje svoje prirodne baštine’.

Mi smo pohodili lokalitet u Bukovcu i razgovarali s mještanima. Zvončić ili drijemovac u punom je cvatu, mještani su zadovoljni što se o tome govori na razini općine i županije, i žao im je što se priredba ne događa u samom Bukovcu, premda su svjesni kako za to ne postoje idealni uvjeti.

Svakome tko dođe u Bukovec, mještani će rado pokazati uistinu lijepo i veliko stanište zvončića ili drijemovca i uljudno zamoliti neka ga ne ubiru u većim količinama i nikako da ga ne iskapaju s lukovicama. Ukratko, ovih dana Bukovec miriše po zvončiću i živi za njegov ‘dan’ na prigodnom događanju u općinskom središtu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije