UDRUGA POGLED u novim prostorima s novim projektom

U petak, 24. veljače u novim prostorijama udruge Pogled u Nedelišću (Uska 1), održana je početna Konferencija trogodišnjeg projekta ‘Autizam – rana intervencija’ u sklopu psihosocijalne potpore Ministarstva zdravstva RH.

U kratkim je crtama predstavljen projekt – voditeljica i izvoditelji, ciljevi, očekivani rezultati i glavne aktivnosti koje će se financirati. Partneri u projektu su Općina Nedelišće, Međimurska županija i Grad Čakovec s udjelom od 15.000,00 kn godišnje koliki je udio i nositelja projekta – udruge Pogled. Donator je Ministarstvo zdravstva s 250.000,00 kn godišnje.

Nakon konferencije je slijedila podjela zahvalnica građanima, predstavnicima udruga, JL i RS, institucija i poslovnog sektora koji su sudjelovali i/ili pomogli u adaptaciji i opremanju novih prostora/sjedišta udruge. Temeljem odluke Skupštine Pogled-a po prvi puta od osnutka udruge 2009. godine proglašeni su Počasni članovi udruge kojima su ovom prilikom uručene plakete.

Poslije svečanog proglašenja uzvanici su pozvani u razgledavanje novih prostorija (prostor za terapije, multifunkcionalna dvorana, uredski prostori) te se počastiti slasticama i suhomesnatim proizvodima koje su pripremile mame, tete i bake iz Pogled-a. Ponovno, kao i u nekoliko prethodnih navrata, gospođa Zvonka iz slastičarnice “Peice of cake” iz Varaždina iznenadila ih je prekrasnom tortom.

Udruga Pogled i svi njeni članovi, a to je trenutno 140 djece i njihove obitelji, zahvaljuju se svima koji su se odazvali i bili dio svečanosti kao i svima koji nisu mogli doći, a nesebično pomažu djeci s poremećajem iz spektra autizma i drugih teškoća u razvoju.

Dobitnici zahvalnica za pomoć u opremanju i adaptaciji novih prostora udruge su: Bojan Krištofić, Dan kuchen studio Varaždin, DV “Zvjezdica” Nedelišće, Međimurjeplet d.o.o. Čakovec, Ljekarna Čakovec, Dom za starije i nemoćne Slakovec, Ivana i Zdenko Varga, Vladimir Korpar, Forum mladih SDP-a Mursko Središće, Grad Čakovec, Međimurska županija, Općina Nedelišće, TZ Nedelišće, MRK Čakovec, gradska organizacija SDP-a Mursko Središće, Kermek d.o.o. Čakovec, mještani Črečana, Peice of cake Varaždin, SMS – nekretnine, Transporti Trojak Nedelišće i Obrt Kolar Strahoninec.

Počasni članovi udruge Pogled postali su: Općina Nedelišće, Vladimir i Ana Korpar, DV ‘Zvjezdica’ Nedelišće, ACT grupa Čakovec, Bernarda d.o.o. Pušćine, VITAE USR Čakovec, Ferro Pries Čakovec, Nataša Dolović, prof. edu-reh, TK Varteks Varaždin, TK Franjo Punčec Čakovec, NGC Aton Nedelišće, Press Glass Jalžabet i Control plus Čakovec.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije