VRTIĆ DJEČJA MAŠTA u novom projektu uz podršku HEP-a

Dječji vrtić Dječja mašta je u sklopu donacije putem natječaja Svjetlo na zajedničkom putu HEP-a dobio resurse za provođenje svog projekta Želim biti TEHNOMrav.

Projekt je omogućio nabavu informacijsko komunikacijske tehnologije koja će pomoći ovoj predškolskoj ustanovi edukaciju odgojitelja i djece polaznika o njenoj primjeni u praksi. Nabavom ove opreme također je omogućena kvalitetnija inkluzija djece s teškoćama u razvoju te povećana dostupnost informacija o aktivnostima i radu ustanove.

Razvoj digitalnih kompetencija kod djece predškolske dobi važna je zadaća predškolskog kurikuluma, te je stoga neophodno već u ovom periodu raditi na postavljanju temelja za kasnije učenje i rad na ovom području. Zbog toga je važno povećati digitalne kompetencije i kod odgojitelja, koji tada u svakodnevni program rada mogu uvesti nove načine i metode rada s djecom.

Osim što je to djeci izuzetno zanimljivo i rado sudjeluju u svim planiranim aktivnostima, u suvremenom svijetu brzorastućih tehnologija, ove su aktivnosti i dugoročna priprema za život, a ovaj projekt upravo je to omogućio.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije