PROTIV POBAČAJA ‘Molitvom, ne zakonima, možemo promijeniti situaciju’

Danas je u kapucinskoj crkvi započelo cjelonoćno bdijenje u organizaciji Udruge ‘Betlehem’, a samo bdijenje uvertira je u kampanju ’40 dana za život’. Koji je zapravo cilj bdijenja, upitali smo Vjerana Grabanta, predsjednika varaždinske inačice Udruge ‘Betlehem’.

>>> 40 DANA ZA ŽIVOT Ispred bolnice u Čakovcu ponovno će se moliti protiv pobačaja

– Cilj bdijenja je potaknuti još malo ljude da budu osjetljiviji, da mole za tu problematiku. Pobačaj je kompleksno pitanje i mi mislimo da molitvom, ne zakonima, možemo doprinijeti da se ta situacija promijeni – kazao je Grabant.

Osim vjernika iz Varaždinske županije, doći će neki i iz Međimurske.

– Kroz noć će bdijeti Zajednica mladih katedrale, Frama, Udruga ‘Betlehem’, Župa Sveti Nikola, Totus Tus iz Čakovca, Inicijativa ’40 dana za život’ Čakovec i franjevački FSM.

Svađe i tenzije

Sama kampanja ’40 dana za život’ započet će u 1. ožujka, a bdijenje je svojevrsna priprema za to razdoblje.

– Ovo je uvertira u kampanju ’40 dana’, na neki način, ovako sakupljamo snagu, zazivamo Duha svetoga da se ta kampanja realizira kako spada. U miru, kako je to bilo do sad uvijek – dodao je Grabant.

Ovo je već četvrta kampanja koju provodi Udruga ‘Betlehem’, a dosad nisu nailazili na neke nezgodne situacije, kazao je Vjeran. Na društvenim mrežama nešto je drugačije stanje.

– Negativne komentare uglavno pišu oni koji se skrivaju iza profila na društvenim mrežama. Preko Facebooka si ljudi daju oduška i pišu gluposti.

Ni na koji način ne žele stvarati tenzije, kazao je Vjeran, već samo moliti.

– Ne pokušavamo provocirati, previše je svađa i tenzija posljednjih godina. Tko hoće neka se priključi.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije