PIRATI Z MACINCA najljepša maska na fašniku u Nedelišću

Manifestacija Nedelski fašnik u odličnoj organizaciji Turističke zajednice općine Nedelišće, i ove je godine privukla velik broj sudionika od onih najmlađih do sudionika svih generacija.

>>> FOTOGALERIJA: Fašnička povorka u Nedelišću

Članovi i članice Udruge MAXENCA Macinec već su početkom godine nakon odabira teme fašnika ‘Pirati z Macinca’ započeli sa pripremama odnosno izradom odjeće, obuće, maski i raznih rekvizita.

Kao i svih ranijih godina članice i članovi udruge iz Macinca korištenjem raznog lako dostupnog materijala – kartona, iverice, tkanina i drugog sličnog materijala izradili su kostime i brod.

Sama ideja konstrukcije i izrade broda za potrebe fašnika “rodila se” u glavi člana udruge Alena Jaklina koji je pri završetku izrade broda izrazio zadovoljstvo napravljenim i da je to upravo ono što je i zamislio.

Šarenilo boja povorke maškara preplavilo je Nedelišće. Više od dvadeset udruga sa zanimljivim temama sudjelovalo je u povorci. Užitak je bilo gledati kako su ostvarene razne ideje i zamisli, a to su mnogobrojni mještani nagrađivali pljeskom i osmjesima.

Nije lako bilo niti članovima komisije za ocjenjivanje i nagrađivanje najboljih maski i skupina jer su sve maske bile lijepe i posebne na svoj način. Udruga MAXENCA Macinec odlukom komisije za ocjenjivanje ove je godine osvojila prvu nagradu. Veselju i slavlju članica i članova udruge nije bilo kraja.

– Ova je nagrada poticaj da se već sada krene u osmišljavanje nove teme za slijedeći Nedelski fašnik jer uistinu nije lako pobijediti u jakoj i kvalitetnoj konkurenciji drugih udruga – poručuju iz Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije