FOTO Aktivnosti Mobilnog centra diljem Međimurja

Policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske u suradnji s policijskim postajama, tijekom siječnja 2017. korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, održali su 14 informativnih punktova s ciljem provođenja raznih preventivnih aktivnosti.

Policijska postaja Čakovec

U ponedjeljak, 16. siječnja od 16 do 17 sati u Šenkovcu u Ulici Josipa Bedekovića (kod zgrade Općine) u suradnji s Općinom Šenkovec i lokalnom Udrugom umirovljenika proveli su preventivne aktivnosti usmjerene na osobe starije životne dobi s ciljem sprječavanja stradavanja najranjivijih sudionika u prometu. Tom prilikom Općina Šenkovec osigurala nabavu reflektirajućih trakica koje su podijeljene članovima Udruge i drugim mještanima Šenkovca.

U noći s 21. na 22. siječnja od 23,30 do 1,30 sati u Čakovcu u Zrinsko-frankopanskoj (ispred ugostiteljskog objekta “Diskač”) te u noći s 28. na 29. siječnja od 23,30 do 1,30 sati u Čakovcu u Ulici Katarine Zrinski (kod ugostiteljskih objekata “Paladin” i “Shakespeare”) policijski službenici građanima su predstavili preventivne aktivnosti policije koje proizlaze iz akcije “Ispravno odluči”.

Pruženi su osnovni savjeti o mogućim štetnim posljedicama konzumiranja alkohola. Alkohol je vrlo često “okidač” i povod počinjenja raznih vrsta nedopustivih ponašanja, prije svega narušavanja javnog reda i mira, pa sve do najtežih kaznenih djela.

Policijska postaja Prelog

U srijedu, 25. siječnja od 9 do 11 sati u Hodošanu, Prvomajskoj ulici, u četvrtak, 26. siječnja od 9 do 11 sati u Prelogu na Trgu kralja Tomislava, u petak, 27. siječnja od 9 do 10 sati u Draškovcu, Draškovićevoj ulici te istog dana od 11 do 12 sati u Donjem Mihaljevcu, Ulici maršala Tita, policijski službenici proveli su preventivne aktivnosti koje proizlaze iz akcije “Zajedno do veće sigurnosti” te preventivne aktivnosti usmjerene prema pješacima i biciklistima s ciljem podizanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu.

Posebna pozornost skrenuta je na samozaštitno ponašanje čime građani direktno mogu otjecati na povećanje stanja sigurnosti. Provođenje ovih aktivnosti podržali su i predstavnici lokalne uprave.

Policijska postaja Mursko Središće

U ponedjeljak, 2. siječnja od 10 do 12 sati u Selnici (kod zgrade Općine), u utorak, 3. siječnja od 10 do 13 sati u Peklenici (na parkirnom prostoru kod trgovine “Metss”) i u srijedu, 4. siječnja od 11 do 13 sati u Sivici (na parkirnom prostoru kod trgovine “Kitro”) predstavljene su preventivne aktivnosti policije koje proizlaze iz operativne akcije “Mir i dobro”.

Tijekom provođenja aktivnosti policijski službenici građane su upoznali s odredbama Zakona o eksplozivnim tvarima, odnosno o zakonskim odredbama koje pojašnjavaju i dozvoljavaju uporabu pirotehničkih sredstava. Ujedno, građani su upozoreni na opasnostima koje prijete zbog neoprezne uporabe pirotehničkih sredstava.

Policijska postaja Štrigova

U utorak, 10. siječnja od 9 do 11 sati u Gornjem Mihaljevcu (kod trgovine “Maximus”) i u subotu, 21. siječnja od 16 do 18 sati u Štrigovi (kod ugostiteljskog objekta “Orijent”) povodom održavanja kulturno-turističke manifestacije “Vincekov pohod” predstavljene su preventivne aktivnosti policije koje proizlaze iz akcije “Zajedno do veće sigurnosti”.

Tijekom provođenja aktivnosti građani su upoznati s aktualnim preventivnim aktivnostima koje provodi Policijska uprava međimurska s ciljem održavanja što povoljnijeg stanja sigurnosti, kako za građane tako i za njihovu imovinu. Ujedno su savjetovani kako mogu sami pridonijeti da ne postanu žrtve nedopustivih ponašanja.

Postaja prometne policije Čakovec

U četvrtak, 12. siječnja od 11 do 13 sati u Murskom Središću i u utorak, 24. siječnja od 11 do 13 sati u Pušćinama policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su preventivne aktivnosti usmjerene na pješake, te na vozače bicikala, mopeda i motocikala (najugroženiji sudionici u prometu) s posebnim naglaskom na mlade vozače.

Posjetitelji informativnog punkta upoznati su pravilnim kretanjem prometnicama i prelaženjem kolnika, načinima upravljanja prometom, korištenjem zaštitne kacige i reflektirajućeg prsluka, kao i na nužnost tehničke ispravnosti njihovih vozila prilikom sudjelovanja cestovnom prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije