FOTO Marijan Blažeka izabran za predsjednika DVD-a Donji Kraljevec

U subotu, 18. veljače članovi DVD-a Donji Kraljevec održali su 128. redovnu izbornu skupštinu. Aktivnosti DVD-a Donji Kraljevec su se 2016. godine uglavnom odvijale oko uvježbavanja ekipa za takmičenja, edukacije mladeži te oko uvježbavanja interventne postrojbe.

Treba napomenuti da se iznimno puno truda ulaže u sam rad društva. Kao rezultat toga je i priznanje VZMŽ na osvojenom drugom mjestu na bodovanju za 2015. godinu u kategoriji središnje postrojbe vatrogasnih društva u Međimurskoj županiji. DVD-o Donji Kraljevec je 2016. godine sudjelovalo na 12 intervencija.

U svim tim intervencijama je sudjelovao velik broj vatrogasaca iz društva. Osim intervencija, sudjelovali su ii u nekoliko taktičko pokaznih vježbi jer se pokazalo da se ipak najviše iskustva stječe praktičnim radom, odnosno vježbama. U svrhu uvježbavanja operativna postrojba DVD-a Donji Kraljevec je u mjesecu lipnju posjetila profesionalnu vatrogasnu postrojbu u Regensburgu.

Članovi postrojbe su se tamo uvježbavali u raznoraznim situacijama koje ih mogu zateći tijekom intervencije kao npr. izvlačenje unesrećenih osoba iz smrskanih automobila ili pak izbavljanje unesrećenih osoba koje se nalaze u prostorijama koje su zahvaćene požarom. Sve u svemu jedno pozitivno iskustvo za sve članove koji su prisustvovali tim vježbana.

Kako se u rad DVD-a ne ubrajaju samo intervencije, uvježbavanja ekipa za takmičenja, DVD D. Kraljevec je lani izvršio i nadzor u pred žetvenoj sezoni, odnosno napravljeni su preventivni pregledi kombajna kojima se izvršavala žetva. Posebna pozornost posvetila se i radu s mlađim uzrastima. Centralni događaj koji je obilježio prošlu godinu je bila proslava 30. obljetnice bratimljena s DVD-om Sesvetski Kraljevec. Proslava se održala 29. listopada u hotelu Kralj.

Interventna postrojba protekle je godine intervenirala 12 puta, od toga je bilo 5 požarnih intervencija, 7 tehničkih intervencija i 4 protupožarna dežurstva. Društvo u sastavu ima 2 interventne postrojbe koje broje 30 članova, liječnički ispitane, i većim djelom opremljene osobnom zaštitnom opremom. U voznom parku nalazi se navalno vozilo Steyr 791 sa visokotlačnom pumpom, kombi vozilo Boxer, tehničko vozilo Mercedes 814, zapovjedno vozilo BMW 525 d, mehaničke ljestve 18 m visine i auto prikolica s pripadajućom opremom.

Bila je ovo izborna skupština na kojoj je za predsjednika izabran Marijan Blažeka, njegov zamjenik je Dragutin Glad, poslove tajnika će obavljati Nenad Tisaj, dok je blagajna u rukama Branka Međimurca. Zapovjednik je Bojan Barlović, za njegovog zamjenika izabran je Aleksandar Zorković, dok je voditelj mladeži Tihomir Tota.

Između brojnih gostiju, na skupu su bili prvi čovjek međimurskih vatrogasaca Mario Medved i načelnik Miljenko Horvat koji su pohvalili rad društva. Spomenicu za 40. godina rada u društvu primio je Josip Balent, a za 50 godina Andrija Kovač. Plakete za uspješnu suradnju i iznimno pomaganje u radu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Donji Kraljevec primili su Freiwilige feuerwehr Pistorf, Bernhard Wursch, Andreas Fuchs i Andrija Ribić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije