KUD KOTORIBA Krunoslav Siladi i dalje predsjednik

Na jučerašnjoj godišnjoj izbornoj skupštini KUD Kotoriba ponovno je na mandat od 2 godine po treći puta izabran Krunoslav Siladi. Dopredsjednik društva će biti Ivan Tilošanec, blagajnica Sanja Radmanić, a blagajnica Kornelija Ujlaki.

Uz njih su u Upravni odbor društva jednoglasno izabrani: Vinko Horvat, Ivana Lončarić, Zvonimir Habuš, Anica Jauk, Renato Mikulan i Aleksandra Marđetko. Siladiju je to treći mandat od kako vodi ovu uglednu kulturnu udrugu u mjestu, a čija je prepoznatljivost dosegla daleko od Kotoribe.

U svom izvješću za protekli jednogodišnji period Siladi je pobrojao dvadesetak aktivnosti u koje su bili uključeni. Posebno je istaknuo Smotru međimurskog folklora kojom su, kao vodeća folklorna skupina Međimurja, izborili nastupe na smotrama državnog značaja, ove godine u Kutini, a 2018. godine na Đakovačkim vezovima.

Iskazali su se i mladi plesači koji su na Dječjoj smotri folklora U M. Subotici izborili ovogodišnji nastup na Međunarodnoj smotri folklora u Zagrebu. Valja dodati kako su lani po 20. puta sudjelovali na tradicionalnom Međimurskom proščenju u Zagrebu, od 21 koliko ih je održano.

Raduje i to što su počeli učenje narodnih kola Baranje i Moslovine, a čije nošnje već godinama čuvaju u ormarima. ‘Pokrivali’ su svojim nastupima i sve mjesne manifestacije. Predsjednik radnog predsjedništva Vinko Horvat je na kraju izvješća rad društva prokomentirao: ‘Radili smo dinamično, no prilično samozatajno.’

Kako u ovoj godini?

Ovogodišnji program bit će program kontinuiteta. U njemu će poseban naglasak dati uključivanju nedostatnog mladog tamburaškog kadra u njihove redove za što su suradnju zatražili od mjesne OŠ, konkretno njihovog voditelja Roberta Katanca.

Ove će godine biti domaćini 11. Smotre međimurskih narodnih običaja, nastavit će učiti međimurska kola koja još nisu ‘usvojili’, pomagat će sve značajnije mjesne manifestacije. Horvat je i za program dodao: ‘Po tom programu bomo morali jako delati!’

Skup su pozdravili predstavnici mjesnih udruga, a posebno im se obratio općinski načelnik Ljubomir Grgec. Zahvalio se dosadašnjem vodstvu na uzornoj suradnji koju i dalje očekuje dodavši kako im za sve eventualne probleme Općina stoji uvijek na raspolaganju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije