ŽUŽIČKA KOTORIBA Godina u znaku 20. rođendana društva

– Društvo danas u svojim redovima okuplja 80 članova. Prošle godine smo održali 12 radnih akcija koje su bile vezane oko uređenja doma i natjecateljske staze na vodi Žužička. Osim sportskih natjecanja, lani smo kupili kompletno opremljen WC kontejner s priključkom na vodu, kao donaciju smo dobili agregat za vodu, 36 stoilca i roštilj na plin.

Kupili smo laptop i printer i još dva akumulatora za održavanje prouprovalnog sistema – rekao je u svom izvješću Branko Matoš, predsjednik SRD Žužička Kotoriba na godišnjoj skupštini koja je u subotu, 12. veljače održana u Društvenom domu.

O natjecateljskim rezultatima govorio je predsjednik Natjecateljske komisije Luka Horvat. Kotoripski ribolovci bili su organizatori Proljetnog kupa na kojem je sudjelovalo 57 pojedinaca, Jesenskog kupa gdje je bilo 10 ekipa, Društvenog natjecanja te su bili domaćini kola 2. županijske ribolovne lige – istok i kupa Lige mladeži. Njiihove dvije ekipe u 2. županijskoj ligi osvojile su šesto, odnosno osmo mjesto.

Mladen Škoda izvijestio je članove da su lani vodu Žužička poribili sa 117 kg šaranove mlađi, 50 kg šarana i 45 kg amura. Prema riječima predsjendika Matoša, ova će godina biti u znaku proslave 20. godišnjice društva. Svečano će je obilježiti na jesen. Istaknuo je i vrlo dobru suradnju s društvima iz Mađarske te zahvalio svim donatorima, a posebno Općini Kotoriba i načelniku Ljubomiru Grgecu.

Načelnik je na skupu pohvalio dobru organiziranost društva što je vidljivo u njihovim aktivnostima, ali u uključivanjem u općinske manifestacije. – Mi smo prepoznali vaš rad i zato smo vam povećali općinsku dotaciju za 100 posto – istaknuo je Grgec.

Pohvale na njihov rad upućene su i od predstavnika općinskih udruga i srodnih prijateljskih društava: Trnave iz Hodošana, Smuđa iz Goričana, Klena iz Svete Marije, Soma iz Kotoribe i Štuke iz Donje Dubrave.

Na kraju skupa tajnik Ljubomir Nikić pozvao je članove da se uključe u radne akcije koje će održavati svake prve subote u mjesecu s početkom u 9 sati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije