DVD SVETA MARIJA Ivan Pavlic i dalje predsjednik

Kako to dolikuje jednom od najboljih vatrogasnih društava Međimurja i sjeverozapadne Hrvatske, u takvom je ozračju održan 91. godišnji izborni skup vatrogasaca Svete Marije. Njemu su uz 89 domaćih vatrogasca prisustvovali njihovi gosti iz 21 DVD-a iz naše županije, Koprivničko – križevačke, Varaždinske, Primorsko – goranske te gosti iz Slovenije.

Posebno su pozdravljeni općinska načelnica Svete Marije Đurđica Slamek, njihov prijatelj i član vlč. Pavao Markač, Robert Meglić, zamjenik zapovjednika JVP Čakovec, Hrvoje Novaković, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži VZ-e Međimurske županije, predsjednik VZPO Kotoriba, Donja Dubrava, Donji Vidovec i Sveta Marija Andreas Lisjak i Gabrijel Friščić, dopredsjednik Kluba vatrogasnih veterana VZ-e Međimurske županije, a bili su tu i predstavnici svim mjesnih udruga.

O proteklom 4-godišnjem razdoblju govorio je predsjednik društva Ivan Pavlic koji je proanalizirao svaki segment njihovog djelovanja izrazivši posebnu radost povećanja broja članova za 55 pa društvo danas broji 173 punoljetna člana i 81 člana vatrogasne mladeži što je poseban društveni ponos.

Svo to članstvo se s godinama stručno usavršava, a što je uz opremanje društva, jedna od primarnih zadaća. Kroz četiri godine su imali 28 intervencija od kojih je 15 intervencija bile na gašenju požara, a preostale su bile tehničke naravi.

Istaknuta je dobra zastupljenost na vatrogasnim natjecanjima gdje se posebno ponose rezultatima mladeži. Ponosni su vlasnici međunarodnog natjecanja s ručnim vatrogasnim špricama koje je u minule četiri godine gledalo blizu 10.000 ljudi i koje ima svoje mjesto u kalendaru HVZ.

– U proteklom razdoblju rad društva je bio izuzetno dobar što dokazuje činjenica kako smo u bodovanju rada međimurskih DVD-a tri puta osvojili prvo mjesto kao središnje društvo, a tome se nadamo i za 2016., no za to još nemamo rezultate. To je uspjeh s kojim se rijetko tko može pohvaliti i dokaz je da smo protekli mandat vrlo dobro, rekao je na kraju predsjednik.

Posebno se zahvalio sumještanima koji su stalno uz njih, a tu su brojni sponzori i donatori koji ih nesebično pomažu. Zapovjednik Andreas Lisjak je rekao kako su lani intervenirali šest puta od čega su tri intervencije bile protupožarne, a tri tehničke naravi.

S ponosom je istaknuo 11 desetina koje su sudjelovale na sedam različitih vrsta natjecanja. Gabriela Jakupek, voditeljica vatrogasne mladeži, s ponosom je istaknula njihovu brojnost, čak njih 81, a što jamči još bolje vatrogasno sutra u Svetoj Mariji.

Kako dalje? Kroz 18 planskih odrednica koje jamče kontinuitet, a za njega će brinuti novo čelništvo. Predsjednik će i dalje biti Ivan Pavlic, njegova zamjenica Gabriela Jakupek. Zapovjednik će biti Andreas Lisjak, dozapovjednik Anđelko Gašparić, tajnik Dražen Šulj, blagajnik Antonio Pavlic, a ostali članovi Upravnog odbora Dalibor Gašparić, Zoran Janković, Zdravko Orehovec, Ivan Perlić, Mario Pavlic, Mario Gašparić, Dominik Šulj, Tatjana Pavlic i Antonio Rebrek.

Istaknuto je kako je ovo čelništvo spoj iskustva i mladosti, a u njemu su i mladi koji uče za sutra. U svečarskom dijelu sjednice uručena su priznanja za vjernost društvu iza stručna usavršavanja. Posebne zahvalnice u vidu stare vatrogasne šprice u čipki primili su Mihajlo Pongrac i Nenad Štrok.

– Tužna srca se od njih rastajemo, nedostajat će nam, ali će i dalje ostati u vatrogastvu ovoga puta u DVD-u Draškovec kamo su ih odveli životni putovi, istaknuo je predsjednik Pavlic. Sve vatrogasce je blagoslovio vlč. Markač, a čestitke za njihova dostignuća uputili su poimence u uvodu istaknuti gosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije