TRODNEVNICA u čast hrvatskog blaženika Alojzija Stepinca

Katolička crkva, a poglavito Crkva u Hrvata u petak, 10. veljače slavi Blaženog Alojzija Stepinca ili blagdan Stepinčevo, u spomen na zagrebačkog nadbiskupa i kardinala koji je na čelu Crkve u Hrvata bio u najtežim i njasloženijim danima novije hrvatske povijesti, a koji je ovaj svijet napustio 10. veljače 1960. godine u Krašiću.

Vrlo svečano i pobožno za Stepinčevo se pripremaju vjernici župe Sveti Juraj na Bregu i to Trodnevnicom kojom blaženiku zahvaljuju za dobročinstva, predvodi njihov župni velečasni Ivica Puškadija.

Župa na ovaj način zahvaljuje i za primljene moći Blaženog kardinala Alojzija Stepinca, koje je 11. svibnja 2016. godine u Ordinarijatu biskupije, kancelar varaždinske biskupije monsinjor Antun Perčić predao župniku Puškadiji. Vjerodostojnost relikvija (moći) potvrđuje stolujući zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, a u oltar svetojurjevske župne crkve 16. svibnja 2016. položio je monsinjor Josip Mrzljak, varaždinski biskup. Kroz Trodnevnicu kao i na Stepinčevo Svete mise započinju u 17 sati.

U subotu na Svjetski dan bolesnika i blagdan Gospe Lurdske isto u 17 sati, biti će služena Sveta misa za bolesnike. Nazočiti će joj liječnici medicinski djelatnici koji će po njezinom svršetku govoriti o očuvanju zdravlja, izmjeriti tlak i šećer onima koji će to htjeti. Svi smo pozvani kako bi se s bolesnicima sjedinili u Bogu i preporučili im da ustraju u patnjama i boli.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije