VIDEO Šprajc: Bolest Mr. Anemija najviše će pogađati djecu dobrostojećih građana

Talasemija Minor – tako se zove vrsta urođene anemije koju ima premijer Andrej Plenković, a zbog koje je oslobođen služenja vojnog roka. Premijer je odmah požurio objasniti kako ga taj poremećaj ne spriječava da obavlja dužnost predsjednika Vlade, u što nitko nije ni sumnjao, obzirom da je anemija talasemija poremećaj koji isključivo služi tome da se izbjegne služenje vojnog roka.

Liječnici je inače još zovu i mediteranska anemija jer uglavnom zahvaća stanovnike Dalmacije.

Zanimljivu bolest s kojom se može sve osim ići u vojsku, istražio je Petar Panjkota.

Premijer je inače u kampanji rado pokazivao fizičku spremnost, no par mjeseci kasnije ispostavlja se da hrvatski premijer, inače strastveni košarkaš, ima urođenu bolest. Talasemija minor. Jedan od danas najguglanijih pojmova u Hrvatskoj, jako puno ljudi očito je htjelo doznati od koje to bolesti boluje naš premijer.

– Uglavnom te osobe naviknu živjeti na taj način, poštuju sva ta pravila nekog zdravog života i funkcioniraju besprijekorno – kazala je nutricionistkinja Olja Martinić.

Zbog anemije kao isprike za nesluženje vojnog roka premijer je posljednjih dana meta šala na društvenim mrežama, a i danas Splićanima mediteranska anemija ne zvuči kao preuvjerljiv razlog za izbjegavanje vojske.

– Treba voditi računa da se takva osoba lakše umara, ako je izložena nekim velikim fiozičkim naporima, ali ništa im se neće dogoditi ako se umore, prestat će se baviti tom aktivnošću od trenutka kad im je previše – dodaje Martinić.

Koliko će ova anemija uzeti maha ako Hrvatska doista ponovo uvede obavezni vojni rok za koji se sada srčano zalaže mr. Anemio, možemo samo nagađati, ali sigurni smo da će kao i u doba mladog Plenkovića ova bolest najviše zahvatiti djecu dobrostojećih građana kojima nije problem doći do potvrde o anemiji. Jer sirotinja kao i uvijek puca od zdravlja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije