KLIJALIŠTE u dječjem vrtiću Dječja mašta Čakovec

U dječjem vrtiću Dječja mašta – P.O. Bambi u Čakovcu već je započela priprema za sadnju u vrtu. Bez obzira što se radi o zimskim mjesecima, kada se obično još ne razmišlja o povrtnjaku, djeca iz vrtića Bambi jako dobro znaju da briga oko vrtićkog vrta traje cijelu godinu.

Ove godine aktivnosti su dio projekta Mi jedemo odgovorno, koji dječji vrtić Dječja mašta provodi od rujna. Svoju pripremu za uređenje vrta djeca su, zajedno s odgojiteljicama i roditeljima, započela prikupljanjem starih čašica od jogurta, nabavom zemlje i sjemenja, te su izradila pravo klijalište.

O klijalištu redovito brinu zalijevanjem te prorjeđivanjem, a prilika je to i za učenje o životnom ciklusu biljaka. Kada dođe vrijeme, presadnice će se iz klijališta presaditi u povrtnjak u vrtiću, a nakon toga slijedi briga oko biljaka vani, u vrtu.

Kroz ovakve praktične aktivnosti djeca usvajaju korisna znanja i vještine vezane za uzgoj prirodne, domaće hrane, razvijaju svijest o povezanosti s okolišem te potrebi za zaštitom prirode, a također razvijaju svoje sposobnosti planiranja, suradnje, timskog rada, fine i grube motorike te se odlično zabavljaju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije