KRUNOSLAV GOLUBIĆ i dalje na čelu Udruge za promicanje zaštite ljudi

U četvrtak, 26. siječnja 2017. godine u zgradi Scheier u čakovcu održana je izborna skupština Udruge za promicanje zaštite ljudi u radnoj i životnoj okolini Međimurske županije.

Skupštini su prisustvovali članovi Udruge koji čine fizičke (građani) i pravne osobe. Na skupu je bila i Ana Šijaković, predstavnica Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnost na radu s kojim Udruga od dana osnivanja ima uspješnu suradnju, te ujedno i tajnica Europskog društva inženjera sigurnosti iz Zagreba.

Usvojene su odluke bitne za rad i funkcioniranje Udruge u tekućoj godini, ali i u narednom četverogodišnjem periodu. S obzirom da je sazvana skupština bila izborna, došlo je do izmjena u sastavu Predsjedništva udruge. U naredne četiri godine predsjednik će biti Krunoslav Golubić, Martin Subotić izabran je za dopredsjednika, dok će poslove tajnika obavljati, umjesto Dina Cmrečnjaka, obavljati Vanja Posedi.

Dosadašnji tajnik Dino Cmrečnjak ističe da je funkciju tajnika prepustio mlađem kolegi i trenutno studentu završnog dijela studija Visoke škole za sigurnost, s pravom javnosti – Vanji Posediju iz razloga što je mladim ljudima potrebno pružiti priliku za iskazivanjem, predstavljanjem široj te stručnoj javnosti kroz aktivni angažman u sličnim projektima i to kroz društveni doprinos razvoja struke.

Za dobrobit Udruge promjene su poželjne i pozitivne, jer svaki pojedinac u Društvu unosi novi pristup te nove ideje kojima kreira te unapređuje daljnji razvoj u ovom slučaju Udruge. Udruga je u proteklom četverogodišnjem periodu opravdala svoje postojanje na obostrano zadovoljstvo – njenih članova te Predsjedništva udruge. Ovime angažman Dina Cmrečnjaka, ne staje već on ostaje u aktivnom članstvu Udruge, te će njegova uloga biti savjetodavna i razvojna za Udrugu.

Dodaje kako je članstvo Udruge bilo i ostaje prioritet u odnosu na kadrovske izmjene u Predsjedništvu udruge, odnosno funkcije koju pojedinac obnaša u Udruzi. Također su usvojene izmjene u sastavu Izvršnog odbora i to: Krunoslav Golubić (reizbor), Martin Subotić (reizbor), Vanja Posedi (izbor), Damir Lesinger (reizbor), Nikola Janković (izbor), Dragana Vlahova (reizbor) i Tamara Polanec (izbor).

Bitno je istaknuti i aktivnosti koje se planiraju u promatranoj godini (za članstvo te širu zainteresiranu javnost):
– Stručni seminar iz područja uporabe opasnih radnih tvari u organizaciji Hrvatskog zavoda za toksikologiju iz Zagreba (ovisno o iskazanom interesu članstva i zainteresirane javnosti),
– Sudjelovanje na 4. konferenciji Odbor zaštite na radu u organizaciji Europskog društva inženjera sigurnosti iz Zagreba koja se planira održati u Čakovcu,
– Kontinuirano praćenje i izvješćivanje članstva o novostima u zakonskoj regulativi iz područja zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša te ovisno o istima organizacija savjetovanja,
– U dogovoru sa članstvom Udruge organizacija stručnog obilaska tvrtki na području Međimurske županije ili susjednih županija.

Sve aktualnosti o radu Udruge, novostima u promatranim područjima djelovanja dostupne su članovima te zainteresiranoj javnosti putem novih web stranica Udruge na adresi: www.upzmz.hr.

– Ujedno koristimo priliku te se javno zahvaljujemo Međimurskoj županiji odnosno županu Matiji Posavcu, na ustupljenom prostoru za održavanje skupštine u zgradi Scheier. Zahvale upućujemo i Međimurskim dvorima te timuMarjana Martinjaša koji su i ovog puta pripremili catering u završnom djelu skupa, koji je poslužio za neformalno druženje članova i gostiju – poručuju iz Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije