ASISTENTICA Rosa pomaže Tini u savladavanju školskih obveza

Udruga slijepih Međimurske županije zapošljava pomoćnike u nastavi preko projekta ‘Ovdje sam za tebe’ financiranog sredstvima Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Osiguravanjem četrii pomoćnika za četiri učenika s teškoćama u razvoju (u Osnovnoj školi Tomaša Goričanca Mala Subotica, Osnovnoj školi Strahoninec i Ekonomskoj i trgovačkoj školi Čakovec) djeci se pružaju jednake mogućnosti te adekvatna metodologija za rad.

Projekt ‘Ovdje sam za tebe’ osigurava pružanje usluge pomoći pri uključivanju učenika s teškoćama u razvoju tijekom svakodnevnih aktivnosti u odgojno-obrazovnom procesu.

Djeca s razvojnim teškoćama trebaju pomoć, podršku i vođenje pomoćnika u nastavi jer ne mogu samostalno pratititi nastavu. Pomoćnik također osigurava potrebnu pomoć djetetu kako bi se uspješnije prilagodilo i integriralo u obrazovni proces.

Jedna od pomoćnica je i Rosa Hlišć koja kaže: ‘S obzirom da volim pomagati drugima, drago mi je da sam dobila priliku raditi ovakav posao. Upoznala sam vrlo dragu i emotivnu djevojčicu – Tinu Podvezanec, učenicu 6. razreda OŠ Tomaša Goričanca Mala Subotica.

Ona me me vodi kroz svoj svijet nesigurnosti gdje zajedno pronalazimo mogućnosti za uspjeh i napredak. Jako sam sretna kada je vidim nasmijanu, što zbog uspjeha u školi ili komunikacije sa ostalom djecom. To me motivira na daljnji rad i osjećam se ispunjeno i korisno.’

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije