SNIJEG Međimurje će se početkom tjedna opet zabijeliti?

Kratki dašak proljeća, koji je zahvatio Hrvatsku na početku veljače, završit će već u ponedjeljak. Prema najnovijoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u ponedjeljak nas očekuje pretežno oblačno s povremenom kišom, a na Jadranu i s lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Uz zahlađenje, u gorju se oko sredine dana i poslijepodne očekuje susnježica i snijeg, a uglavnom potkraj dana i u noći snijega će ponegdje biti i u nizinama, uključujući i Zagreb. Najviše oborine, mjestimice i obilne, bit će u Gorskom kotaru i Lici, te na Jadranu. U Lici bi moglo pasti do 25 centimetara snijega.

Izvor: DHMZ

Vjetar slab i umjeren južni i jugozapadni okrenut će na umjeren, ponegdje pojačan sjeverni i sjeveroistočni, a umjereno i vrlo jako jugo na sjevernom i djelu srednjeg Jadrana na buru. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom od 2 do 7, a najviša dnevna od 6 do 11 °C, u gorju niža. Na Jadranu temperatura uglavnom od 8 do 14 °C.

DHMZ je putem Meteoalarma izdao upozorenja zbog snažnog vjetra, obilne kiše i snijega. Za Kvarner i područje Velebita objavljena je crvena uzbuna zbog jakog i vrlo jakog juga koje će potrkaj dana okrenuti na olujnu buru s udarima do 140 kilometara na sat.

Za veći dio ostatka priobalja na snazi je narančasta uzbuna što zbog vjetra, što zbog obilne kiše, koje bi na širem splitskom području moglo pasti i do 80 litara po četvornom metru. Za Liku, Gorski kotar i Banovinu izdano je žuto upozorenje zbog snijega.

Crvena uzbuna izdaje se zbog izuzetno opasnih, narančasta zbog opasnih, a žuta zbog potencijalno opasnih vremenskih uvjeta.

U utorak se na Jadranu očekuje mjestimice kiša, a u unutrašnjosti susnježica i snijeg. Zatim uglavnom bez oborina, najsunčanije na Jadranu, dok će u unutrašnjosti biti promjenljive naoblake. Puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura. Osjetno hladnije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije