INVENTURA NAKON POLEDICE Dan koji će i bolnica pamtiti

Svaki koji je jučer bio samo ispred glavnog ulazu u čakovečku Županijsku bolnicu mogao je svjedočiti velikoj frekvenciji vozila hitne medicinske pomoći iz kojih su mahom izlazili ljudi, žrtve jučerašnje poledice, a podaci koje ćemo vam predočiti govore o ‘opsadnom’ stanju nezabilježenom u posljednjih 10 godina u toj ustanovi.

>>> POLEDICA Izletjela ralica, sudar posipača i dva auta, ljudi lome ruke i noge

Kako nam je rekao Nenad Škvorc, mag.med.techn., pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo, trijažni centar HBO primio je jučer 132 pacijenta, a dnevni im je prosjek 70-tak.

Tijekom cijelog jučerašnjeg dana je Zavod za hitnu medicinu imao 27 medicinskih intervencija vezanih uz ozljede zbog poledice, dok su se ostali pacijenti samostalno javili u trijažni centar (OHBP) Županijske bolnice u Čakovcu.

– Uglavnom se radilo o odraslima, srednje i starije životne dobi. Najčešće su ozljede prijelomi, natučenja s otvorenom ranom i natučenja. U Zavodu nismo imali vrlo teških intervencija zbog poledice – rekao je nam dr.sc. Tomislav Novinščak, dr.med., spec.opće kirurgije, ravnatelja Zavoda.

U kirurškoj ambulanti toga su dana zbrinuta 82 pacijenta gdje kažu kako se je 90% slučajeva odnosio na posljedice jučerašnjih vremenskih uvjeta. Od toga broja 11 pacijenata je zbrinuto na Kirurškom odjelu bolnice. Bili su to oni s najtežim, složenijim povredama. One se odnose na povrede ruku, gdje su stradali zglobovi, i donjih ekstremiteta gdje su najteže povrede zdjelica.

Danas? Stanje normalno. Zbrinuti nažalost moraju mirovati, a mi ćemo pohvaliti sve djelatnike koji su radili s ozlijeđenim pacijentima i reći kako su uspješno i bez problema položili ispit, ispit koji mnogima puno znači.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije