UPOZORENJE Prometnice i nogostupi u Međimurju su pod ledom

Prema podacima dobivenih od zimske službe Grada Čakovca, ceste na području grada i okolice, kao i u ostalim međimurskim mjestima, u velikoj su mjeri zaleđene i opasne za normalno odvijanje prometa.

Zbog kiše koja je noćas padala, a koja se odmah ledila u dodiru sa tlom, prometnice, a pogotovo nogostupi, na mnogim su mjestima pod ledom i zbog toga jako teško prohodni.

– Iako zimske službe cijelu noć posipavaju sve ceste, kiša koja se ledi u dodiru s tlom i njima stvara velike teškoće u obavljanju posla. Stoga se svi građani mole za maksimalnu pozornost i oprez u prometu – kažu u Županijskom centru 112 Čakovec.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

– Poštovani, javljam se iz Svetog Urbana. Neprohodna je cesta izmedu Štrigove i Gornje Dubrave, dalje nam nije poznato…. ali u pokušaju da odemo na posao, otac je izletio s ceste, susjedi također, a suprug i ja ne možemo ni na cestu. Cesta je puna leda koji ni na sol ne popušta – javlja nam čitateljica.

Danas nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz povremenu oborinu, uglavnom kišu, koja se ponegdje u unutrašnjosti može smrzavati u dodiru s hladnim tlom. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 2 i 7 °C, javlja DHMZ. Sretno svima u prometu!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije