FOTO Međimurski folklor u Sloveniji

Duga i hladna ovogodišnja zima nije spriječila dolazak brojnih posjetitelja u mjesni dom Pince gdje su ih razveselili i zagrijali svojim nastupima folkloraši iz triju folklornih skupina.

Na valovima folklora naziv je priredbe koje su zajedno organizirala kulturna društva partneri u projektu ‘Ostvarujem za pokret-Kulture’ KD Zala Gyorgy Pince i Hrvatsko kulturno društvo Pomurje Lendava. Dolaskom i nastupom Kulturno-umjetničkog društva Žiškovec iz Hrvatske priredba je dobila i međunarodni karakter.

Svojim dolaskom, priredbu su uveličali: Stanislav Gjerkeš, podžupan Općine Lendava, Danijela Hozjan, predjsednica Saveza kulturnih društava Općine Lendava i Judit Vida Torner, predsjednica Mađarske manjinske samuprave Općine Lendava.

U prvom dijelu priredbe posjetioci su imali prilike vidjeti kulturni program sastavljen od folklornih koreografija, tamburašlih skladbi i zborskog pjevanja u kojem su se izmjenjivale pojedine skupine kulturnih društava.

Nakon zajedničke pjesme “Nocoj je ena lušna noć”, zahvalnih govora, razmjene poklona te zajedničkog fotografiranja, završen je službeni program priredbe. Druženje se nastavilo zajedničkom večerom, pjesmom i plesom uz glazbenu pratnju legendarnog “Burduša”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije