KRAJ RADNOG VIJEKA Doajen tehničke kulture Željko Medved u zasluženoj mirovini

– Ono što se moralo dogoditi, dogodilo se. Ovaj ponedjeljak sam sve stavio na papir, a idući ponedjeljak navršit ću 65 godina života kroz koje sam stekao 46 godina, 3 mjeseca i 5 dana radnog staža, rekao je jučer u Ivanovcu, u svojoj domicilnoj školi, na Županijskom stručnom vijeću učitelja tehničke kulture Međimurske županije Željko Medved, voditelj Vijeća.

Dodao je kako je red da netko mlađi dobije posao. Bilo je to na kraju radnog skupa kada je dužnost voditelja od njega preuzeo Branko Vujnović, učitelj tehničke kulture iz čakovečke I. osnovne škole. Zahvalivši se kolegi koji je na čelu toga Vijeća od 2002. godine i koji je zaslužan što su međimurski tehničari među prvima u Hrvatskoj prihvatili eksperimentalni program, Vujnović je kazao kako će još dugo trebati biti s Željkom u kontaktu kako bi ga mogao sustići jer on je radio dnevno 25 sati.

Rečeno je kako je ta smjena dogovorena još lani s čime su upoznali Žarka Bošnjaka, višeg savjetnika za tehničku kulturu i informatiku, a što je on prihvatio. Na kraju je Medved, koji je tijekom rada stekao titulu magistra edukacije politehnike i informatike postavši i savjetnik, zahvalio svojim suradnicima koji su međimurske i varaždinske tehničare, s kojima surađuju, svrstali na vrh piramide tehničkog stvaralaštva mladih istaknuvši kako se samo suradnjom dolazi do boljitka.

Na tome im je na početku skupa čestitala Palmina Novak, ravnateljica OŠ Ivanovec. Sada kada već odlazi, a mi ćemo mu posvetiti još prostora, reći ćemo kako je Željko dobitnik nekoliko prestižnih državnih nagrada.

Dobitnik je i ministrovog priznanja 2003. godine za uspješan, kvalitetan i kreativan rad povodom Svjetskog dana učitelja, zatim nagrade ‘Faust Vrančić’ za doprinos razvoju tehničke kulture te više povelja hrvatske zajednice i hrvatskog saveza tehničke kulture, Međimurske županije i drugih. Dobitnik je i godišnje nagrade ‘Ivan Filipović’ za 2013. godinu.

Poznajući njegovu neiscrpnu energiju, znanje, radni elan i entuzijazam vjerujemo kako se tehnička kultura i Željko nikada neće rastati. Jedina što će on uskoro imati drugi status.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije