DOGOVORENI detalji otvaranja hitne u Murskom Središću

U prostorijama Zavoda za hitnu medicinu u Zagrebu održan je sastanak na kojem su dogovoreni operativni detalji otvaranja Ispostave Zavoda za hitnu medicinu u Murskom Središće, dok je naglasak sastanka bio u cilju kako bi vikendom i blagdanom u Ispostavi Zavoda za hitnu medicinu radio i liječnik.

Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba – Bujević, dr. med., ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije dr.sc. Tomislav Novinščak, dr.med., voditeljica Odsjeka za zdravstvo, socijalnu zaštitu i nacionalne manjine Sonja Tošić – Grlač.

Troškovi petog tima T2 godišnje iznose 350.000,00 kuna, dok bi za 8. mjeseci djelovanja tog tima u 2017. godini troškovi iznosili 232.000,00 kuna.

Ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu dogovara sa Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje sufinanciranje 50% troška rada petog tima T2 u iznosu od 116.000,00 kuna, dok bi preostalih 50% troška u iznosu od 116.000,00 kuna snosila jedinica lokalne (regionalne) samouprave.

Trošak uvođenja liječnika vikendom i blagdanom na godišnjoj razini iznosi 160.000,00 kuna, što znači da će taj trošak za 8. mjeseci, s obzirom na datum otvaranje Ispostave Zavoda za hitnu medicinu, iznositi 106.000,00 kuna.

Obzirom što je u proračunu Međimurske županije za 2017. godine osigurano 250.000,00 kuna, a što je bilo predviđeno za financiranje petog tima T2, može se zaključiti da su osigurana financijska sredstva dostatna i za liječnika koji bi radio vikendom i blagdanom.

Sufinanciranje otvaranja i rada Ispostave hitne medicine u Murskom Središću prihvatile su i Općina Selnica, Sveti Martin na Muri, Vratišinec, prema kriteriju broja stanovnika, dok od strane Općine Sveti Juraj na Bregu i Općine Štrigove nema još službene potvrde o prihvaćanju.

Radovi na rekonstrukciji poslovnog prostora u ulici Josipa Šajnovića, u neposrednoj blizini stanice za tehnički pregled, u prostor zdrastvene namjene – Ispostave Zavoda za hitnu medicinu u Murskom Središću započeli su u utorak 24. siječnja 2017. godine, po potpisu ugovora sa tvrtkom Tekeli projekt inženjering d.o.o. iz Murskog Središća, nakon što je temeljem pozivnog natječaja za obavljanje građevinskih radova, od 4 zatražene, pristigla 1 ponuda navedene tvrtke u iznosu od 317.297,56 kuna.

Rok za završetak radova je najkasnije 60 dana od dana uvođenja u posao, stoga se otvaranje Ispostava hitne medicine u Murskom Središće planira uoči obilježavanja Nacionalnog dana hitne medicinske službe, koji se obilježava 30. travnja.

Gradonačelnik Dražen Srpak ujedno i dogovara sastanak sa ministrom zdravstva u svezi iznalaženja daljnjih pozitivnih rješenja o ukidanju obveze sufinanciranja petog tima u idućim godinama djelovanja Ispostave Zavoda za hitnu medicinu u Murskom Središću.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije