NOĆ MUZEJA U DONJEM VIDOVCU Vrata otvara župni dvor

Hrvatsko muzejsko društvo već jedanaest godina provodi manifestaciju Noć muzeja, koja je postala nezaobilazan kulturni događaj. Cilj manifestacije je prepoznavanje muzeja kao dinamičnih institucija, koje potiču istraživanje, inovativnost, kreativnost, a promoviranjem baštine i njenog utjecaja na suvremene tendencije, promiču važnost interakcije muzeja s okruženjem, stvaranje nove publike i održivi razvoj muzeja i zajednice.

Dvanaestu Noć muzeja obilježit će tema Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo. Već tradicionalno Noć muzeja održava se i u Donjem Vidovcu u organizaciji Župe svetog Vida i Općine Donji Vidovec.

U petak, 27. siječnja s početkom u 19 sati župni dvor će otvoriti svoja drevna vrata te omogućiti posjetiteljima razgledavanje bogate etno zbirke i ostalih zanimljivosti sve do 24 sata. U 21 sati predviđen je nastup domaćeg KUD-a.

Prostor župnog dvora uređen je kao etno zbirka. Uz predmete koji su se minulih stoljeća svakodnevno koristili za rad u kući, polju ili staji, tu je i i bogata knjižnica u kojoj ima preko dvije tisuće knjiga. Svakako najzanimljivija je najstarija knjiga koja potječe iz daleke 1506. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije