KOTORIPSKI FAŠENK održat će se 26. veljače, pripreme u tijeku

Fašenk u Kotoribi ove će se godine održati u nedjelju, 26. veljače. Rekli su to općinski čelnici, načelnik Ljubomir Grgec i njegov zamjenik Roberto Ujlaki, na sastanku s predstavnicima općinskih udruga.

Organizciju manifestacije i ove je godine preuzeo KUD Kotoriba. Formiranje povorke u kojoj će biti predstavnici udruga, osnovnoškolci, mališani iz vrtića i Limena glazba iz Kotoribe bit će u Sajmišnoj ulici (kod bivšeg MTČ-a) odakle se kreće prema centru.

Na pozornici (kod PZ Čakovec) će biti održan program u kojem će se predstaviti maske, čitati popularni Kotoripski vrabec, obaviti primopredaja ključeva i suditi fašenku. Nakon programa, maskirana povorka Ulicom kralja Tomislava kreće prema Društvenom domu u donjem kraju gdje maske očekuje večera iizbor najljepših maski.

Za dobar štimung i feštu bit će zadužen glazbeni sastav Pisofkej, pa su osim maskiranih, na fašensku zabavu pozvani i ostali mještani. Općina će financijski popratiti manifestaciju na način da će osigurati kuhano vino, čaj i krafne za maske i posjetitelje u centru Kotoribe, a oni maskirani će dobiti večeru i besplatno piće u Društvenom domu.

Točna satnica bit će poznata nakon što članovi KUD-a održe zajednički sastanak. Na sastanku je načelnik Grgec pozvao udruge da do 17. veljače dostave svoje prijedloge programa i projekata koje provode kako bi mogli ostvariti financiranje iz općinskog proračuna. Ukupno planirana vrijednost objavljenog javnog natječaja je 480.000,00 kuna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije