FOTO Vincekov pohod od Macinca do Svetog Urbana

Turistička zajednica Općine Nedelišće, Vinska kuća Kerman i Društvo žena Macinec organizirali su četvrti po redu Vincekov pohod i to u subotu, 21. siječnja.

Stotinjak sudionika prkosilo je hladnoći i minusima te propješačilo 11 km od Macinca do Svetog Urbana. Na samom startu sudionike je dočekalo kuhano vino, kolači i slanine na kruhu te posebna kulisa koja je prikazivala Gornje Međimurje pred kojom su se mnogi fotografirali.

>>> FOTOGALERIJA: Vincekov pohod Vinske kuće Kerman

Pauza na pohodu napravljena je u Badličanu kod nogometnog igrališta, a nakon tri sata laganog hoda sudionici su stigli do cilja u Svetom Urbanu gdje je nakon kratkog odmora upriličena ceremonija Vincekovog u vinogradu.

Posebnost manifestacije bila je i radijska emisija “Svakom loncu poklopac” koja se emitirala uživo na HRT2. Gosti emisije bili su Terezija Pintarić iz Udruge žena Nedelišće, Ljudevit Bošćak iz Podružnice umirovljenika Nedelišće, D.R. Horvat iz Sv.Urbana, a članovi KUU Seljačka Sloga cijelo vrijeme zabavljali su nas pjesmom pa su i oni pronašli svoje mjesto tokom emisije.

Najzanimljiviji dio bio je Gastrodvoboj gdje su članice Društva žena Macinec (Milena Novak, Vesna Kofjač, Marija Pufek) izazvale domaćice (Ina Kerman i Emina Jonuzi) na kuhanje tradicionalne međimurske pretepene juhe. Stručni žiri ocijenio je da su članice DŽ Macinec za nijansu bolje te su postale prve pobjednice ove gastroemisije.

Slobodno možemo zaključiti kako je pohod ispunio sva očekivanja organizatora, te se veselimo idućem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije