PUT DO ŠKOLE Vratišinec okovan ledom? Načelnik tvrdi da nije, čitatelj da je

U redakciju našeg portala javio se čitatelj iz Vratišinca.

– Ovih zimskih dana, mnoge je iznenadio snijeg, no jedne i jako razveselio. Bila su to djeca koja su vikendom uživala u zimskim radostima i idilom snijega. Kako uvijek i biva snijeg pada tik pred početak školskog polugodišta. I kada svi misle da je dovoljno bilo tri dana da se počiste i raskrće prometnice, u Vratišincu to i nije tako.

(Foto: čitatelj)

Prvi dan nastave nakon praznika doći u Osnovnu školu u Vratišinec jest bila cijela nauka i muka. Tome najviše treba zahvaliti rukovodećoj garnituri na čelu s načelnikom i njegovom ekipom koji su ‘raščistili’ prometnicu (ulicu) do škole. Led u ulici do škole i po nekoliko centimetara, kako ih nije sramota ostaviti cestu u ledu znajući za početak nastave. Što bude ako se neko dijete ozlijedi?!

Umjesto da se djecu dočeka raširenih ruku nakon praznika kao za primjer druge škole, našu djecu se dočeka kolima hitne pomoći. Izbori su blizu, svakako će načelnik još najmanje dva puta doći u školu djeci podijeliti časopise stare nekoliko godina i pričati bajke o dvorani i lijepo uređenom mjestu. Svaka čast školskim djelatnicima koji su barem ručno raščistili kratki prilaz u i oko škole.

(Foto: čitatelj)

No, kako to i biva u Vratišincu nije jedina cesta (ulica) i nakon tri dana ostala okovana snijegom i ledom. Bitno da se ima za dobre naknade, plaće i kojekave reprezentacijske ‘izlete’ koju plaćaju svi mještani općine Vratišinec, sramota! A vi dragi čitatelji, ako ste za neki ‘Novi Svijet’ dođite u naš lijepi Vratišinec! – napisao je.

Komentar smo zamolili načelnika Zdravka Mlinarića.

– Općina Vratišinec unatrag nekoliko godina ima sklopljen ugovor o čišćenju nerazvrstanih cesta s poduzetnikom s područja Općine Vratišinec, koji dijeli isti interes s ostalim mještanima Općine da ceste budu na vrijeme očišćene.

Do sada gotovo nikada nismo imali primjedbi na kvalitetu njegovog rada. I ove godine, kao i svake do sada, za vrijeme prvih padalina krenuo je na vrijeme s čišćenjem ulica (visina snježnog pokrivača iznad 5 cm).

Zbog prometa je nastao prvi utabani sloj koji je problem skinuti s asfalta.

Prilaz školi je vrlo dobro očišćen, a radi se i na tome da se ubuduće prometnije nerazvrstane ceste i sole. Županijske ceste, kojih je većina u Općini Vratišinec, su vrlo dobro očišćene.

Budući da Jedinstveni upravni odjel, načelnik ili komunalni redar Općine Vratišinec nisu primili ni jednu pritužbu mještana, već o istima saznaju preko medija, nameće se zaključak da je predizborna kampanja oporbe u punom zamahu – odgovorio je načelnik i priložio fotografiju koju je snimio u ponedjeljak odmah po primitku upita.

(Foto: načelnik Zdravko Mlinarić)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije