Drugi ‘Dan dobravske povijesti’ u subotu, 28. siječnja

Nakon prvog uspješnog ‘Dana dobravske povijesti’ održanog prošle godine, u subotu, 28. siječnja, u Donjoj Dubravi će se održati drugi ‘Dan dobravske povijesti’.

Slijedeći temu nacionalnog događanja Noć muzeja ‘Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj u društvu’ prisjetit će se povijesti glazbe u tom mjestu. Od prvih profesionalnih glazbenika u selu, crkvenih kantora, preko limene glazbe i tamburaških sastava u preplitanju s tradicijskom glazbom Međimurja, program Dana dobravske povijest protezat će se od 18 do 22 sata.

Program:

18:00 – 22:00 razgledavanje Etno sobe KUD-a Seljačke sloge te izložbe o tradicijskoj i limenoj glazbi (Dom kulture Zalan)
18:00 – 22:00 razgledavanje spomen sobe i izložbe starih limenih instrumenata (DVD Donja Dubrava)
18:30 – predavanje o glazbenom životu u Donjoj Dubravi (DVD Donja Dubrava)
20:00 h predavanje o tradicijskoj glazbi i istaknutim dobravskim interpretatorima uz pratnju Limene glazbe Općine Donja Dubrava i tamburaškog sastava KUD-a Seljačka Sloga Donja Dubrava (Dom kulture Zalan)

– Pozivamo sve da nam se pridruže u šetnji kroz dobravsku povijest uz kuhano vino, čaj i klipiće u subotu od 18 do 22 sati – poručuju organizatori.

Drugi ‘Dan dobravske povijesti’ zajedničkim snagama organiziraju KUD Seljačka sloga Donja Dubrava, DVD Donja Dubrava, Puhački orkestar Općine Donja Dubrava i Udruga žena.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije