Općina Selnica proglasila 2017. ‘Godinom zvončića’!

Općina Selnica je ovu 2017. godinu proglasila ‘Godinom zvončića’, a navezano na obilježavanje i očuvanje staništa zvončića ili proljetnog drijemovca u naselju Bukovec.

Stoga općina skupa s Javnom ustanovom ‘Međimurska priroda’ pokreće niz aktivnosti kako bi javnost više toga doznala o samoj biljci (cvijetu), te zasigurno o Bukovcu, jednom od njegovih najvećih staništa u županiji i bližoj njezinoj okolici.

Načelnik Općine Selnica, Ervin Vičević, uskoro će imati sastanak s dr.sc. Mihaelom Mesarić iz ‘Javne ustanove’ kako bi odredili sve aktivnosti i pojedinosti oko označavanja i prezentiranja staništa drijemovca u Bukovcu kao destinacije koja će okupljati šetače, turiste, vrtićku i školsku djecu, studente i znanstvenike.

Aktivnosti podrazumijevaju tiskanje plakata s motivom zvončića, dizajniranje i izrade logotipa, te distribucija promidžbenih materijale u međimurske škole, kao i održavanje konferencije za novinare u vrijeme kada su zvončići punom cvatu, krajem veljače.

Vičević, kaže kako puno toga zavisi i o novcima, ali naglašava kako ‘Godina zvončića’ treba biti jedno od važnijih događanja u općini.

Naselje Bukovec osim po zvončiću ili drijemovcu, poznato je i po bogatom i raznolikom životinjskom svijetu, a posebnim ga od drugih čine, riječne školjke, sove ušare, ježevi, pjegavi daždevnjaci, žabe, leptiri i različite ptice grabljivice i ptice pjevačice.

Prošle godine su Općina Selnica i ‘Javna ustanova’ u Bukovcu postavili tablu s opisom zanimljivosti koje se nalaze u Bukovcu, njegovim šumama, potocima i livadama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije