Za hladne dane: juha od kobasice i tikvica

Ima li što bolje od tople juhice kad je vani hladno…Ako ubacite i kobasicu, iznenadit ćete se

Broj osoba: 4

Sastojci

450 grama kobasice po vašem izboru (najčešće se stavlja bratwurst)
650 grama tikvica (narezane na komade od otprilike 2.5 cm)
200 grama smeđe, skuhane riže
1 litra pilećeg temeljca
1 srednji luk
maslinovo ulje
sol i papar

Priprema:

1. Ulijte malo maslinovog ulja u doboki lonac i stavite na srednju vatru. Kad je ulje toplo, dodajte kobasicu i pržite dok nije smeđa s obje strane.

2. Izvadite kobasicu i narežite ju. Za to vrijeme, ubacite luk i malo soli i pržite u istom loncu, povremeno miješajući, dok ne postane mekan i proziran.

3. Dodajte tikvicu, pokrijte i kuhajte otprilike 5 minuta.

4. Maknite poklopac, vratite narezanu kobasicu u lonac i još ju malo popržite. Umiješajte rižu, neka se i ona malo prži na ulju, nakon čega dodajte pileći temeljac i pojačajte vatru.

5. Dok juha kuha, povremeno promiješajte. Po potrebi dodajte soli i papra.

Umjesto tikvice, možete staviti krumpir, grah, grašak. Ako ste prije skuhali kobsicu, samo ju narežite ui ubacite, te preskočite prvi korak.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije