Javni poziv za besplatna vrtlarska predavanja u 2017. godini

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom kreće s organizacijom seta proljetnih predavanja 2017. Posjetit će nekoliko mjesta/gradova u Hrvatskoj i održati besplatna predavanja na temu ‘Očuvajmo biorazzznolikost – upoznajmo životinjske saveznike u vrtu’.

O predavanju:

Znate li da su pčele zaslužne za 1/3 hrane koju jedemo? Da su gliste zaslužne za plodno tlo, da su nam bubamare i ptice saveznici u borbi protiv nametnika? Suradnja s prirodom i bioraznolikost jako su bitni u uzgoju zdrave hrane. Upoznajte dio tog živog svijeta oko nas i naučite kako mu svi mi možemo pomoći u opstanku.

Znanjem o korisnim životinjama u vrtu i načinima kako osigurati ravnotežu između korisnih organizama i nametnika uvelike si olakšavate uzgoj zdrave hrane bez potrebe za prskanjima ili dodatnom intervencijom u vrtu. Predavačica Silvija Kolar-Fodor otkrit će neke od načina kako postići ravnotežu u vrtu, a koje ona koristi u svom biovrtu.

Upućuju javni poziv organizatorima predavanja (udruge, knjižnice, institucije i sl) za mjesta/gradove u kojima će održati predavanja. Ukoliko želite ugostiti njihovo predavanje, evo nekoliko uputa za prijavu:

– Predavanja će se održavati tokom mjeseca veljače i ožujka 2017.
– Ovaj poziv otvoren je za područje cijele Republike Hrvatske, s time da predavanja u mjestima znatno udaljenima od Čakovca ovisi o interesu više organizatora iz nekog dijela RH i spajanje istih u nekoliko dana
– Predavanje treba biti organizirano na javnom mjestu i otvoreno za javnost (sudjelovanje javnosti na predavanju mora biti besplatno).
– Organizator se obvezuje organizirati prostor, obavijestiti medije i javnost o održavanju predavanja, osigurava laptop i projektor za održavanje predavanja.
– Predavanje traje sat vremena (1 h) nakon čega je moguće organizirati razmjenu sjemena i vrtlarskih iskustava. Predavačica može donijeti višak sjemena iz biovrta za razmjenu, ovisno o sezonskom višku Udruge.
– Predavanje je besplatno, pokrivaju se jedino troškovi puta predavačici (da li ih plaća organizator ili se skupljaju u vidu donacija od sudionika odluka je organizatora).

Zainteresirani?

Prijave: na biovrt@biovrt.comod 10.01. – 31.01.17., predmet e-maila: Proljetna predavanja 2017.
Prijava treba sadržavati naziv udrugu/institucije organizatora predavanja, mjesto/grad, mjesto održavanja predavanja, ime, e-mail i broj telefona kontakt osobe, te u nekoliko rečenica napišite zbog čega bi i za koga željeli organizirati ovo predavanje
Nakon završetka javnog poziva, kontaktirati ćemo odabrane za daljnji dogovor o predavanju, te javno objaviti popis mjesta predavanja.

O predavačici:

Silvija Kolar–Fodor, predsjednica udruge “Biovrt – u skladu s prirodom”, autorica stranice i tekstova na www.biovrt.com, autorica bloga “U skladu s prirodom” na Blogosferi Večernjeg lista, kolumnistica u tjedniku Međimurske novine, surađivala je s dnevnikom “24 sata”, magazinom za život u skladu s prirodom “100 posto prirodno”, portalom Naturala.hr, EkoMreža.org, SirovaHrana.hr … zaljubljenica u Prirodu i dugogodišnja biovrtlarka.

Udruga Biovrt – u skladu s prirodom od 2012. inspirira i educira o životu u skladu s prirodom. Stvaramo zajednicu koja čuva biološku raznolikost, razumije svoju ulogu u prirodi te čuva naše nasljeđe, sjeme i znanje u svrhu uzgoja zdrave hrane, postizanja prehrambene neovisnosti i očuvanje prirode za buduće generacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije