Susret Caritasa Varaždinske biskupije s roditeljima više djece

Caritas Varaždinske biskupije priredio je tradicionalan božićno-novogodišnji susret s roditeljima petero i više malodobne djece u subotu 7. siječnja u dvorani Pastoralnog centra Varaždinske biskupije u Varaždinu.

Okupljenima su se obratili generalni vikar i predsjednik Biskupijskog Caritasa mons. Ivan Godina i ravnatelj mr. Ante Šola. Mons. Godina pozdravio je oko 150 okupljenih članova iz stotinjak obitelji te im je svima uputio božićnu čestitku kazavši kako je Bog utjelovljenjem po svome Sinu svijetu darovao novi život dodavši da se zato Božić slavi kao blagdan života.

Bog je sam sebe darovao u Isusu Kristu i pozvao sve nas da ga nasljedujemo. Na poseban način svi vi koji ste iz mnogočlanih obitelji najviše nasljedujete taj primjer koji nam je Bog dao po rođenju svoga Sina. Niste se ustručavali darivati nove živote, ona su dar vaše ljubavi i odricanja.

Vi Božić živite kao dar života svjesni da je najvažnije obiteljsko zajedništvo i mir u srcu, a ne ponajprije materijalne stvari, kazao je mons. Godina te im zaželio da se svi zajedno i dalje trude da obitelji ne oskudijevaju u onome što im je potrebno. Svima je prenio i pozdrave službeno spriječenog varaždinskog biskupa Josipa Mrzljaka koji se rado odaziva njihovim susretima.

U nastavku je svjedočanstvo roditelja višečlane obitelji iznio bračni par Mirjana i Ivan Fabić iz Kotoribe. Kao roditelji devetero djece suočili su se sa svim izazovima odgoja, ljepotama i radostima ali i teškoćama i problemima. U obitelji je niknulo i jedno duhovno zvanje, ali su se suočili i s izazovom odgoja sina ovisnika kojem je nova životna prilika pružena zahvaljujući odlasku u Zajednicu Cenacolo.

Potaknuli su roditelje da nikada ne zanemare ili omalovaže snagu molitve i duhovnog života podsjetivši na riječi s. Elvire “Obraćeni roditelji, spašeno dijete”. Nakon susreta roditelji su mogli podići prigodne obiteljske pakete koje je Biskupijski Caritas pripremio zahvaljujući donatorima i svojim volonterima.

>>> Ispovijest obitelji Fabić: Spasili smo sina iz pakla kockanja

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije