Blagoslov klijeti u goricama Julijanske gore u Mađarskoj

Poznato je da ljudi iz Međimurja imaju vinograde i klijeti u Mađarskoj, većinom u gorju iznad Letenya prema Lendavi. U subotu, 7. siječnja 2017. godine tradicionalan blagoslov klijeti bio je u Julijanskoj gori, kod vinogradara Ivana Gudlin i supruge Željke iz Preloga.

Tradicionalno već nekoliko godina blagoslov klijeti obavlja župnik Farkas Karoly iz župe Letenye, a ove godine mu se pridružio župnik Josip Drvoderić iz župe Goričan. Ovo je bio prvi susret dvojice svećenika koji vrše službu božju a razdvaja ih granica i rijeka Mura.

Roditelji župnika Josipa Drvoderića također imaju gorice i klijet na mađarskoj strani, a sam župnik poznat je kao vinogradar i predsjednik Udruge vinogradara i voćara ‘Barilček’ iz Donje Voće, jer je donedavno u župi Donja Voća obavljao svećeničku službu.

Povodom susreta dvojice svećenika župnik Josip Drvoderić prigodno je darovao župnika Farkas Karolya. Ovim susretom nadamo što većoj suradnji vjernika i svećenika pogotovo u župama uz rijeku Muru s one strane gdje živi hrvatska manjina u Mađarskoj.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije