Mursko Središće u minusu, koji je svake godine sve veći

Velečasni Tomislav Antekolović je na misi Zahvalnici objavio statističke podatke o krštenim (rođenim), umrlim, vjenčanima, prvopričesnicima i krizmanima u 2016. godini.

Kazao je župnik Tomislav, kako za župu i grad s preko 3400 stanovnika nisu niti malo ohrabrujući, što više zabrinjavajući.

U 2016. godini kršteno je 26 djece, a umrlo je odnosno u nazočnosti katoličkog svećenika pokopane 34 osobe. Još je tužniji podatak, kako su tijekom minule godine u župi vjenčana svega 3 para. Ovo je jasni podatak, kako Mursko Središće nestaje, bez obzira na svu modernu i lijepu infrastrukturu.

Istinskog i radosnog života u Murskom Središću već dugo nema, jer mladi su otišli, a samo mladi djecu rađaju i brakove sklapaju. Mladih u gradu nema, oni su u Zagrebu, Splitu, Osijeku, Mariboru, Grazu, Kalsdorfu, Wienu, Kitzbuly, Klagenfurtu, Munchenu, Frankfurtu, Ženevi, Leibnetzu, Stutgartu…

I još tužnije, i oni koji još jesu doma na nekakvom minimalcu ili bez plaće, razmišljaju da što prije odu. Naravno ne i oni koji rade u gradskim i državnim ustanovama, kao i oni koji zbog starosti ne mogu drugdje posao pronaći.

U 2015. godini kršteno je 29 djece, umrla je 31 osoba, a bilo je 7 vjenčanja. Godinu dana ranije, 2014. kršteno je 44 djece, umrlo je 28 ljudi, a vjenčalo se 9 parova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije