FOTO: Posavec i Novak obišli dežurne službe i prvu bebu u ovoj godini

I ovo novogodišnje jutro, sada već tradicionalno, za čelnike Međimurske županije započelo je posjetom ustanovama koje su bile zadužene za javni red i sigurnost naših građana, a među njima je bilo i rodilište Županijske bolnice Čakovec.

>>> FOTO Neka je sa srećom: Tijana Radiković je prva beba rođena u Međimurju

Tako je 2 sata prije dolaska županijskog vodstva, kojeg je predvodio župan Matija Posavec te predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak, na svijet došla prva beba rođena u Međimurju u 2017. godini, mala Tijana Radiković.

Roditelji Tamara i Mario iz Frkanovca nisu krili zadovoljstvo posjetom, ali i činjenicom kako je porod prošao u savršenom redu pa je Tijana, 52 cm duga i teška 4050 grama, zadovoljno spavala pokraj svoje majke.

– Sada po prvi put poučen osobnim iskustvom mogu reći da znam kako je u ovakvim trenutcima, ali i što znači da porod prođe u najboljem redu kako je to bio slučaj s našom Tijanom –rekao je Posavec te ponosnim roditeljima čestitao i zaželio zdravlja i sreće u Novoj godini.

– Djevojčica se rodila u 06:43 minute, a porod je prošao u najboljem redu bez ikakvih komplikacija. Posebno mi je drago što se prvo rodila djevojčica jer se inače u našoj bolnici rodi 7% više dječaka u prosječno 1100 poroda koja se odvijaju tijekom godine – istaknula je dežurna doktorica Lidija Berkopić Cesar koja je zajedno sa svojim timom primaljama Marijom Zvornik i Milicom Grašić i porodila Tijanu.

U darivanju prvorođene bebe tradicionalno se priključilo i vodstvo same bolnice ovaj put predvođeno ravnateljem Robertom Grudićem koji je roditeljima zaželio zdravlja i sreće te skori odlazak kući u Frkanovec. – Ne možemo predvidjeti, ali se nadamo da će nakon ovako brzog i urednog poroda izostati i one sitne komplikacije koje se znaju pojaviti neposredno nakon – zaključio je Grudić

Nikad mirniji doček Nove godine

A jednako kako je u Županijskoj bolnici Čakovec sve bilo u savršenom redu, tako je u prostorijama Policijske uprave međimurske njen načelnik Krunoslav Gosarić izvijestio županijske čelnike kako je cjelokupna noć prošla u savršenom redu i uz samo jednu lakšu prometnu nesreću.

– Ugođaj je bio pravi slavljenički bez ijednog incidenta. Danima smo prije upoznavali građanstvo kako se ponašati tijekom ne samo novogodišnje noći nego i tijekom ovih blagdanskih dana. Nije bilo pretjerane uporabe pirotehničkih sredstava, nije bilo nikakvog ozljeđivanja jedino što smo imali je jedna manja prometna nesrećaizjavio je Gosarić.

Župan Posavec je istaknuo kako mora biti zadovoljan, s obzirom na ova turbulentna vremena, da se u Međimurju odvijao jedan od najmirnijih dočeka Nove godine ikad.

Treba zahvaliti svim Međimurkama i Međimurcima na svijesti da čuvaju svoje i tuđe te se brinu o javnom redu i miru. Nikako ne smijemo zaboraviti i vrijedne djelatnike Policijske uprave koji svojim preventivnim djelovanjem te pravovremenim akcijama čuvaju sigurnost naših građana– rekao je Posavec.

Prvog dana 2017. godine, Župan i Predsjednik skupštine su posjetili i Područni ured za zaštitu i spašavanje te Centar 112 gdje ih je dočekao pročelnik Ladislav Soke koji je podnio izvješće o stanju u Međimurju. Kako je istaknuo, protekla noć nije bila posebna s obzirom na primljenih 140 poziva na jedinstveni europski broj za hitne službe 112 od kojih je 41 bio namjenski koji su kao takvi bili proslijeđeni žurnim službama u Međimurskoj županiji.

Centar 112 osim što je jedinstveni komunikacijski centar za sve vrste hitnih situacija, nadzire i stanje na dvjema hidroelektranama s pripadajućom infrastrukturom i akumulacijskim jezerima, cijelim područjem toka rijeka Drave i Mure te potoka Trnave kao i autoceste, državne ceste te željezničke pruge.

No i tamo je situacija bila mirna i stabilna – izjavio je Soke. – Sve što smo danas čuli i vidjeli posebno raduje, kako sa sigurnosnog aspekta PU međimurske te Centra 112 tako i vijesti koje smo čuli u bolnici. Naime, nakon rođenja Tijane u pripremi su danas još 3 poroda tako da možemo zaključiti kako smo u Novu godinu zakoračili na način koji bi svatko poželio – zaključio je Mladen Novak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije