FOTO: Teutin novogodišnji poklon Društvu naša djeca Čakovec

>> “Opstati”, nova plesna fantazija Studia suvremenog plesa Teuta (Srijeda, 28.12.2016.)

U izložbenom prostoru Muzeja Međimurja u Čakovcu u neuobičajenom i dosad, za takve događaje ne korištenom prostoru, Studio suvremenog plesa Teuta održao je plesnu humanitarnu predstavu Opstati. Riječ je o plesnoj koreografiji koju je čakovečka publika imala prilike vidjeti tek drugi put, a prihod s predstave namijenjen je Društvu naša djeca.

– Izabrali smo ovaj prostor za koji mislimo kako je odličan za ovakve stvari,kazala je tom prigodom voditeljica Teute Nikolina Mekovec. Ovaj prostor omogućuje veliku interakciju izvođača i publike, čime su moji plesači bili oduševljeni. Izložbeni salon pruža jedan poseban doživljaj, osjećate se kao da ste u nekakvoj prekrasnoj bijeloj kutiji koja vas jednostavno zove da date sve od sebe.

Svoje zadovoljstvo plesnom predstavom, ali i humanom gestom Studija suvremenog plesa Teuta koji je sav prihod usmjerio prema projektu ‘I ja bih na more’ izrazila je i predsjednica Društva naša Čakovec, Gordana Šoltić Siladi.

– Večeras smo svi ostali bez teksta i bez daha, kazala je Šoltić Siladi nakon plesne predstave Opstati. Plesači su kroz svoj pokret i glazbu svima prenijeli svoje emocije i poruku kako se u životu treba boriti, a posebno pomagati onima koji su u potrebi.

Isto tako, nastavlja Šoltić Siladi, htjela bih se zahvaliti ravnateljici Muzeja Međimurja, Maši Hrustek Sobočan, što je prepoznala dobru ideju i otvorila vrata ovog prekrasnog prostora za predstavu nakon koje se u mnogim očima mogla vidjeti i suza.

– Jako sam sretna, istakla je još Šoltić Siladi što je Nikolina sa svojim plesačima odlučila sav prihod od ove predstave usmjeriti na izdvojeni račun Društva naša djeca , za projekt ‘I ja bih na more’ koji provodimo već 15 godina, za djecu iz socijalno ugroženih obitelji s područja Grada Čakovca. Ovime ćemo ponovo moći nekoliko djece razveseliti iduće godine boravkom na moru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije