Pohvaljeni i nagrađeni oni koji pronose ime grada diljem domovine

Bogata i uspješna 2016. godina bila je za učenike, sportaše, kulturnjake, rekreativce i posebno ribiče u Gradu Mursko Središće. Na prijamu kod gradonačelnika Dražena Srpaka u novouređenoj multimedijskoj dvorani Centra za kulturu, predstavljeni su ti uspjesi, kao i oni koji su ih ostvarili, bilo kao natjecatelji ili mentori.

Martin Vuri je na 15. olimpijskom festivalu dječjih vrtića u skoku u dalj osvojio zlatnu medalju, dok su Antun Srša, Noa Varga, Danijel Viktor Čeki i David Jambrošić zlato osvojili u štafeti.

ŠRD ‘Mura’ osvojili su vrsne poretke u 2. hrvatskoj ligi sjever i 2. međimurskoj ligi zapad, dok je Marijana Mutak bila 2. na prvenstvo Hrvatske za mladež, na finalu Hrvatskog cupa Iva Jagec bila je 1., Mirela Mutak 2., a ekipa juniorki 1. Ana Rihtarec je 2. u Međimurskoj ligi zapad osvojila 2. mjesto.

Pionirska ekipa NK ‘Plavi’ Peklenica osvojila je 1. mjesto u Županijskoj ligi skupina A, te 1. mjesto na završnom turniru u pionirskoj kategoriji.

Seniorski sastav NK ‘Rudara’ osvojila je 2. mjesto u Međužupanijskoj ligi Varaždin-Čakovec, a ekipa U-10 u 1. hrvatskoj ligi-sjever osvojila je 2. mjesto, te ekipa U-10 u Županijskoj ligi za limače u skupini B osvojila je 2. mjesto.

Udruga mažoretkinja Mursko Središće na Državnom prvenstvu u Cavtatu osvojila je 2 srebrne medalje u zastavama i pomponima, a na međunarodnim turnirima zlato, dva srebra i dvije bronce. Eva Varga osvojila je zlatno odličje, dok su Nera Hranilović i Rahela Novinić osvojile srebra, a Taša Goričanec broncu.

Dragica Podgorelec i Đurđica Rihtarec na Županijskom natjecanju u bočanju osvojile su 3. mjesto, USR ‘Sport za sve’, na 21. međimurskom festivalu sportske rekreacije za žene u Mačkovcu osvojila je 2. mjesto, a na 21. hrvatskom festivalu sportske rekreacije u Vukovaru 1. mjesto.

Marija Rajf iz Društva žena Hlapičina osvojila je 2. mjesto na priredbi ‘Bakini kolači’ u kategoriji najbolji izvorni kolač.

Limačice AK Mursko Središće (Lea Marodi, Rebeka Novinić, Tena Kerovec i Tena Marodi) osvojile su 1. mjesto na državnom prvenstvu u štafeti, a Tena Marodi na državnom prvenstvu u višeboju osvojila je 3. mjesto.

Učenica OŠ Mursko Središće, Rea Filipović, bila je 3. na Županijskom natjecanju iz njemačkog jezika (mentor Luka Mošmondor).

Na Županijskom natjecanju INFOKUP 2016. Lovro Žganec osvojio je 1. mjesto, Leo Lisjak 2. mjesto, Kevin Nedeljko 2. mjesto, Silvio Novak 3. mjesto i Ervin Nedeljko 1. mjesto. Patrik Veren bio je 1. na Županijskom natjecanju mladih tehničara-elekronika, a Šimun Bilas 3. u kategoriji robotika.

Lea Galinec bila je 3. na Županijskom natjecanju iz tehničke kulture (orijentacija i komunikcija). Fran Vranić, Katja Posavec i Leona Balent sudjelovali su na županijskoj smotri LIDRANO u kategoriji dramsko i literarno stvaralaštvo. Anja Rob i Filip Murković, te njihova mentorica Srebrenka Puklavec Trstenjak odlični su bili u kategoriji radijska emisija.

Na državnim i županijskim natjecanjima odlične rezultate ostvarili su učenici ŠŠD KONDOR, a svi su pohvaljeni i nagrađeni, jer ime Grada Mursko Središće, uzorno pronose tamo gdje sudjeluju i natječu se, minule godine to je bilo jako, jako dobro.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije