FOTO: Božićni koncert Puhačkog orkestra općine Donja Dubrava

Osmu godinu za redom članovi Puhačkog orkestra općine Donja Dubrava su na Štefanje održali svoj Božićni koncert. Kao i svake godine školska sportska dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.

Toga popodneva smo vidjeli domaći orkestar pod umjetničkim vodstvom Antuna Horvata, prof. i Pihalni orkester iz Murske Sobote s tradicijom od 1933. godine. Od mnoštva nastupa s ponosom su izdvojili nastup na Okoberfestu u Munchenu 2000. godine. Umjetnički voditelj orkestra je Simon Novak.

Oba orkestra su u 90 minutnom koncertu izveli niz pjesama sa svoga repertoara, a nastup su zajednički završili tradicionalnim božićnim pjesmom ‘Bijeli Božić’ koju je otpjevao domaći dečko Saša Štefić Sale.

Na koncertu su domaći puhači zahvalili načelniku Općine Draženu Miseru na potpori koju dobivaju od Općine i na dobroj cjelogodišnjoj suradnji. Zahvalili su i na potpori i dobroj suradnji tokom čitave godine i Mirjani Ribić, ravnateljici ovdašnje OŠ za ustupanje dvorane za koncert.

Koncert je s oduševljenjem pratio i Markus Poscharnik, predsjednik Udruge puhačkih orkestara Donje Austrije. Predsjednik domaćih puhača Vedran Klarić zahvalio se svim prisutnim na posjeti te svima zaželio sretan Božić i nadolazeću 2017. godinu.

Koncert su znalački vodio već uhodani dvojac Margareta Bali i Jerko Fabić. Poslije koncerta održan je domjenak za sve učesnike ovog glazbenog događaja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije