Preminuo Mirko Vadlja, legenda međimurskog vatrogastva

Jučer je u bolnici Novom Marofu, u 84. godini života preminuo Mirko Vadlja, dugogodišnji predavač nekadašnjeg Vatrogasnog saveza Općine Čakovec. Mirko Vadlja bio je godinama i zapovjednik DVD Gornji Vidovec, te predsjednik Nadzornog odbora i pokretač mnogobrojnih aktivnosti društva, vatrogasni časnik i viši počasni časnik.

Nemjerljiv je njegov doprinos u obuci vatrogasne mladeži ne samo u matičnom društvu, već diljem Međimurske županije, kao vatrogasni sudac bio je sudionikom raznih natjecanja. Nesebično pridonoseći svojoj zajednici, bio je nagrađivan gotovo svim vatrogasnim odlikovanjima i priznanjima, te posebnom medaljom za hrabrost.

Čovjek je to na čiju je inicijativu prije nekoliko godina postavljen sustav hidrantskih ormarića s vatrogasnom opremom, a koji je pokazao opravdanost svojeg postojanja jer je na dojavu o požaru samo troje vatrogasaca DVD-a Gornji Vidovec (uz pomoć ovog sustava) uspjelo lokalizirati početni požar, koji se mogao prometnuti u veliku havariju.

Sve je to uz njegov, naravno, dugogodišnji rad u zaštiti od požara potaknulo vodeće ljude Vatrogasne zajednice Međimurske županije da ga nominiraju za ‘Povelju i plaketu s likom Đure Deželića’. Najviše vatrogasno odlikovanje dodijeljeno mu je 2011. godine u Karlovcu na proslavi 135. obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice, kada je Vadlja kazao da je u tih 135 godina ugrađeno i njegovih 57 godina primjernog rada na što je bio posebno ponosan.

Posljednji ispraćaj Mirka Vadlje biti će u srijedu, 28. prosinca u 14 sati na mjesnom groblju u Ivanovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije